Változik a közlekedés a Nagy Lajos király útja részleges felújítása miatt

Budapest, 2023. június 30. – Több helyen is felújítják a Nagy Lajos király útja burkolatát július 1. és 10. között, ezért közlekedési változásokra kell készülni a környéken. A korlátozások a közösségi közlekedést is érintik, a 32-es és a 907-es buszok terelve közlekednek, de a villamosforgalmat nem befolyásolják. 

Közúti változások 

Július 1-én és 2-án, valamint 8-án és 9-én 6:00 és 22:00 között lezárják a Nagy Lajos király útját a Fogarasi út kereszteződésénél.

Július 3-tól 7-ig, hétfőtől péntekig szakaszosan egyirányúsítják a Nagy Lajos király utat a Fogarasi út és a Bosnyák utca között a Bosnyák tér felé. Ebben az időszakban minden nap 21:00 és 4:00 között lezárják a Nagy Lajos király útját a Szugló utca kereszteződésénél.

 

Közösségi közlekedési változások

A 32-es busz közlekedése az alábbiak szerint változik:

  • A busz két hétvégén, július 1-én és 2-án, valamint 8-án és 9-én az Örs vezér tere és az Egressy tér között mindkét irányban módosított útvonalon, a Mogyoródi út – Róna utca – Kerepesi út útvonalon közlekedik, és nem érinti a Jeszenák János utca, a Pongrátz Gergely tér és a Bánki Donát utca / Tihamér utca megállókat, illetve a Göncz Árpád városközpont felé az Örs vezér tere zuglói oldalán a Kerepesi úton az M2-es metróval szemben a pótlóbusz megállóban áll meg. A kihagyott megállók helyett a Róna utca és a Fogarasi út, valamint a Mogyoródi út és a Nagy Lajos király útja kereszteződésénél lehet felszállni a buszokra.
  • Július 3-tól 7-ig, hétfőtől péntekig a az Örs vezér tere felé a buszok a Bosnyák tér és a Pongrátz Gergely tér között a Thököly út – Róna utca – Fogarasi út útvonalon közlekednek, a köztes megállókat nem érintik, helyettük megállnak a Róna utcában a Szugló utcánál, az Egressy útnál és a Mogyoródi útnál, valamint a Pongrátz Gergely téren a 80-as trolibusz megállójában. Ellenkező irányban, a Göncz Árpád városközpont felé csak az esti órákban módosul a járat útvonala: 21:00-tól az Egressy tér és a Bosnyák tér között az Egressy út – Róna utca – Thököly út útvonalon járnak a buszok. Az Egressy térnél a 77-es trolibusz Puskás Ferenc Stadion irányú megállójában lehet felszállni a buszokra, a Szugló utcánál pedig a Róna utcában a 82-es trolibusz megállóhelyén.

A 907-es éjszakai járat közlekedése csak hétfőtől szombat hajnalig változik:

  • Július 3-tól 8-án hajnalig a járat a Róna utcán át közlekedik, és az Örs vezér tere felé a Tisza István tér és a Pongrátz Gergely tér közötti megállókat nem érinti, ezek helyett a Róna utcában a Tisza István téren és a Szugló utcánál a 82-es trolibusz megállójában, az Egressy útnál és a Mogyoródi útnál a kijelölt ideiglenes megállókban, a Pongrátz Gergely térnél pedig a 80-as trolibusz megállójában lehet felszállni a járművekre. Az ellenkező irányban, a városközpont felé a busz az Egressy téren a 77-es trolibusz Puskás Ferenc Stadion irányú megállóját, a Szugló utcánál pedig a 82-es trolibusz megállóját érinti a Róna utcában.

A korlátozások a villamosközlekedést nem érintik.

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.