Változik a forgalmi rend péntek éjszaka a Hősök tere környékén

Budapest, 2023. június 14. Rendezvény miatt forgalomkorlátozásra kell számítani a Hősök terén, a Kós Károly sétányon, illetve az Andrássy út és a Hermina út egy szakaszán június 16-án, pénteken éjszaka.

Hősök tere.

Június 16-án, pénteken 20 órától június 17-én, szombaton hajnali 4 óráig „A Mozgás éjszakája” rendezvényt tartják a Hősök terén és a Városligetben. A rendezvény miatt lezárják:

21 órától másnap 6 óráig a Kós Károly sétányt és a Hősök terét körben;

• 21 órától várhatóan éjfélig a Dózsa György utat a Damjanich utca és a Szondi utca között, az Andrássy utat a Hősök tere és az Oktogon között, valamint a Hermina út Ajtósi Dürer sor felé vezető oldalát.

 

A várhatóan 00:15 és 2 óra között zajló kerékpáros vonulás idején a nagyobb csomópontoknál néhány perces lezárásra kell számítani, a keresztirányú forgalmat szakaszosan átengedik.

A kerékpárverseny útvonalán helyenként forgalomkorlátozás lesz érvényben.

A kerékpárosok a Hősök tere–Dózsa György út–Podmaniczky utca–Ferdinánd híd–Váci út–Nyugati téri felüljáró–Bajcsy-Zsilinszky út–József Attila utca–Apáczai Csere János utca–Pesti alsó rakpart–Közraktár utca–Petőfi híd–Goldmann György tér–Valdemar és Nina Langlet rakpart–Raul Wallenberg rakpart–Döbrentei tér–Döbrentei utca–Lánchíd utca–Clark Ádám tér–Lánchíd–Széchenyi István tér–Pesti alsó rakpart–Jászai Mari tér–Margit híd–Margitsziget–Árpád híd–Népfürdő utca–Dráva utca–Dózsa György út–Hősök tere útvonalon vonulnak.

 

Közösségi közlekedési változások

A 20E autóbusz a Hősök tere és a Vágány utca / Róbert Károly körút helyett az Ötvenhatosok tere, a Kacsóh Pongrác út és a Vágány utca / Róbert Károly körút megállóhelyeken áll meg.

A 30-as, a 30A és a 230-as autóbuszok a Damjanich utca / Dózsa György út, a Benczúr utca és a Hősök tere helyett a 72-es és a 74-es trolibuszok Zichy Géza utca és Gundel Károly út (Hősök tere M) közötti megállóhelyeit használják.

A 105-ös és a 210-es autóbuszok nem érintik a Bajcsy-Zsilinszky út M és a Hősök tere közötti megállóhelyeket, helyette a 72-es trolibusz Szent István Bazilika és Honvédkórház megállók közötti megállóhelyein állnak meg.

A 979A autóbuszok – a Hősök tere lezárása miatt – módosított útvonalon közlekednek, a Kodály köröndnél (Felsőerdősor utcai kereszteződés előtt) és a Benczúr utcánál is megállnak.

A 70-es trolibuszok nem érintik az Olof Palme sétány és a Dvořák sétány megállót, helyette a 74-es trolibusz Vakok Intézete és Ötvenhatosok tere közötti megállóiban állnak meg.

• A 72-es és a 74-es trolibuszok várhatóan 21 és 23:30 között nem érintik a Bethesda utca megállót.

A 75-ös trolibuszok 21 órától az Ötvenhatosok tere és a Hősök tere között a 72-es trolibusz megállóhelyein állnak meg.

A 76-os trolibuszok 21 órától a Jászai Mari tér és a Nyugati pályaudvar illetve a Keleti pályaudvar és a Károly körút (Astoria M) között közlekednek.

A 914-es, a 914A, a 931-es, a 950-es és a 950A autóbuszok 00:20 és 01:20 között nem érintik a Báthory utca / Bajcsy-Zsilinszky út és a Szent István Bazilika közötti megállókat, ideiglenesen a 979-es autóbusz Oktogon M, az Opera M és a Bajcsy-Zsilinszky út M megállóiban állnak meg.