Változatos programok színesítik a hétvégi rakpartnyitást

Budapest, 2023. június 16. – Június 17-én és 18-án ismét szabad a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt: a RAKPART~2023 eseményhez kapcsolódva színes szabadtéri programok várják a gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedőket. A rakpartszakaszt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között lehet autómentes környezetben használni, és a 2-es villamosvonal alatti „viadukt” is megnyílik.

Hétvégi rakpartnyitás.

Folytatódik a népszerű hagyomány, ráadásul a június 17–18-i hétvégén különböző szórakoztató, zenés és ismeretterjesztő programok színesítik a rakpartnyitást a RAKPART~2023 elnevezésű nyári nyitórendezvény keretében. A szervezők a Jane Haining rakparton pihenőparkot és ideiglenes közteret alakítanak ki.

A Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között teljes szélességében megnyitott Pesti alsó rakpart lehetővé teszi, hogy a budapestiek és az idelátogatók csendes, nyugodt, gépjárműforgalomtól mentes környezetben élvezzék Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét. A hétvégén kinyit az érdeklődők előtt a 2-es villamos vágányai alatt lévő közösségi viadukt is.

Hétvégi rakpartnyitás térkép.

A BKK azt kéri a kerékpárral, rollerrel vagy gördeszkával közlekedőktől, hogy fokozottan figyeljenek a gyalogos felnőttekre és gyermekekre.

A hétvégi programokról ezen a linken vagy a Budapest 150 oldalon olvashatók a részletek.

 

Így lehet megközelíteni a bejárható útszakaszt

A Margit híd és az Irányi utcai lehajtó közötti útszakaszra a péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap este 11 óráig nem hajthatnak be gépjárművel. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet le a rakpartra; a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.

Rakpartnyitás térkép.

Az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni. A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján, vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érik el a rakpartnyitás helyszínét.

Rakpartnyitás térkép.