Változás a nagykörúti villamosok közlekedésében a hétvégén

Budapest, 2023. június 2. Pályakarbantartás miatt két június hétvégén, 3-án és 4-én, valamint 10-én és 11-én a 4-es, a 6-os és 17-es villamosok rövidített útvonalon közlekednek. A nagykörúti villamosok csak a dél-budai végállomások és a Jászai Mari tér, a 17-es villamosok a Savoya Park és a Széll Kálmán tér között járnak. A Nyugati pályaudvar és a Széll Kálmán tér között a 4-6-os villamospótló autóbusszal lehet utazni.

Változásjelző.

Több helyen, a Széll Kálmán téren és a Margit hídon is dolgoznak a villamosvágányokon ezen a hétvégén, ezért június 3-án és 4-én, valamint 10-én és 11-én az alábbiak szerint módosul a villamosok közlekedése:

• szombat reggel 6:00-tól vasárnap éjfélig a 4-es és a 6-os villamosok csak a dél-budai végállomások (Újbuda-központ, Móricz Zsigmond körtér) és a Jászai Mari tér között közlekednek;

• szombaton és vasárnap a 17-es villamos a Savoya Park és a Széll Kálmán tér között jár;

• szombat reggel 6:00-tól vasárnap éjfélig 4-6-os villamospótló busz közlekedik a Széll Kálmán tér és a Nyugati pályaudvar között. A buszokra a villamosperonok helyett a közút mellett kijelölt autóbusz-megállóhelyeken lehet fel- és leszállni. A járatok a Széll Kálmán tér felé nem állnak meg a Margitszigetnél;

• szombaton és vasárnap a 91-es, a 191-es, a 291-es és 931-es autóbuszok a Nyugati pályaudvar felé a Margit híd, budai hídfőnél a közúton, a villamospótló autóbuszok megállóját használják.

• június 4-ről 5-re, valamint 11-ről 12-re, vasárnapról hétfőre virradó éjszaka 0:00 – 4:00 között a 6-os villamos helyett villamospótló buszokkal lehet utazni, valamint a Pest felé közlekedő éjszakai járatok a Margit híd, budai hídfőben a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban állnak meg.

 

A Széll Kálmán tér környékéről és a H5-ös HÉV-en utazók a belvárost az M2-es metróval érhetik el, Óbuda irányából pedig alternatív eljutási lehetőséget biztosít a 19-es és 41-es villamos az M2-es metróra való átszállással.

 

Az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.