Változás a 28-as és a 37-es villamosok közlekedésében június 17-e és július 2-a között

Budapest, 2023. június 13. – Több helyen is felújítják a vágányokat az Élessarok és az Új köztemető közötti szakaszon, ezért június 17-től, szombattól július 2-ig, vasárnapig a 28-as, a 28A, a 37-es és a 37A villamosok helyett Kőbánya alsó vasútállomás és az Új köztemető között közlekedő pótlóbusszal lehet utazni. Július 3-tól, hétfőtől újra a megszokott rend szerint járnak a villamosok.

Változásjelző

Több helyen is felújítják a vágányokat Kőbányán, ezért június 17-től, szombattól július 2-ig, vasárnapig változik a 28-as és a 37-es villamosok közlekedése:

• A 28-as és a 28A villamosok összevontan, rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér és Kőbánya alsó vasútállomás (Kápolna utca) között 28-as jelzéssel közlekednek. Kőbánya alsó vasútállomás és az Új köztemető között a 28-as pótlóbusszal lehet utazni.

• A 37-es és a 37A villamosok szintén összevontan, rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér és az Élessarok között 37A jelzéssel közlekednek. A Blaha Lujza tér felé az Élessaroknál, Kőbánya felső vasútállomásnál, a Halom utcánál és az Őrháznál a megszokottól eltérően, a Sörgyár irányú megállónál lehet felszállni a villamosra. Az Élessarok és az Új köztemető között szintén a Kőbánya alsó vasútállomás és az Új köztemető között közlekedő 28-as pótlóbusszal lehet utazni.

A villamospótló buszok az Izraelita temetőt nem érintik. Oda a 195-ös autóbuszon kívül a pótlóbuszról vagy a 95-ös autóbuszról az Új köztemetőnél a 68-as vagy a 268-as autóbuszra történő átszállással is el lehel jutni.

Kőbánya központját a 95-ös és a 195-ös autóbuszokkal is meg lehet közelíteni az érintett térségből, de néhány helyen a megszokottól eltérő helyen állnak meg a buszok:

A 95-ös autóbusz a Puskás Ferenc Stadion felé megáll az Új köztemető bejáratánál a Kozma utcában, a 28-as pótlóbusz végállomásán is.

• A 95-ös és a 195-ös buszok az Új köztemető felé megállnak a 28-as pótlóbusz Kada utca / Maglódi út megállóhelyén is, a Puskás Ferenc Stadion felé pedig a Kápolna utcában a villamosperon helyett a járda mellett létesített megállóhelyen állnak meg.

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.