Vadonatúj buszokkal lehet utazni a 100E vonalán

Budapest, 2023. június 16.  Június 17-től vadonatúj, modern autóbuszok közlekednek a 100E Repülőtéri Expressz vonalán.  A járműállomány korszerűsítésével tovább javul az utasok komfortérzete, a 100E továbbra is minden igényt kielégítő, gyors és kényelmes utazást biztosít a belváros és a repülőtér között.

Június 17-től, szombattól vadonatúj autóbuszokkal utazhatnak a Budapesti Közlekedési Központ ügyfelei a 100E Repülőtéri Expressz vonalon. A Kálvin tér érintésével a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között közlekedő járművek annak a 150 darabos új MAN Lion’s autóbuszflottának a része, amely a BKK megrendelésére, az ArrivaBus üzemeltetésében közlekedik.

De nemcsak a járműállomány lett új a vonalon, hanem a buszok menetrendje is sűrűbb lett. Ahogy arról már a BKK beszámolt,  a várható nyári nagy forgalom miatt júniustól több időszakban is gyakrabban járnak a buszok a 100E Repülőtéri Expressz vonalon. A járat a hét minden napján 0-24 óráig közlekedik, júniustól viszont még az eddig megszokottól is sűrűbben, hétköznap napközben 7-8 percenként indulnak a buszok a végállomásokról. A járat sűrítése érinti a hajnali, reggeli, napközbeni és késő esti időszakot is.

A járatra szóló repülőtéri vonaljegyet a BudapestGO alkalmazásban, a BKK jegyautomatáiból, az ügyfélpontokban – amelyekből több is található a reptéren – és a BKK jegypénztáraiban is meg lehet vásárolni. A legközelebbi értékesítési pont mindig megtalálható a BKK honlapjának térképes pontkeresőjében.