MOL Bubi bérletek a közös célokért

Budapest, 2023. június 28. – A Budapesti Közlekedési Központ 660 darab éves MOL Bubi bérletet ajándékozott az idén 75. éves Országos Mentőszolgálat dolgozóinak.

 

A Budapesti Közlekedési Központ és az Országos Mentőszolgálat még 2021 novemberében kötött egymással stratégiai partnerséget a fővárosban közlekedők biztonsága érdekében. Az eddigi együttműködést tovább erősítve a BKK 660 darab éves MOL Bubi bérlettel támogatja a mentőszolgálatot.

A bérleteket dr. Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója adta át június 28-án dr. Csató Gábornak, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának és Győrfi Pálnak, a Mentőszolgálat szóvivőjének.

„Ezzel a támogatással szeretnénk szimbolikusan is kifejezni elismerésünket az OMSZ dolgozóinak elkötelezettségük és áldozatos munkájuk iránt, valamint erősíteni partnerségünket a közlekedésbiztonság és utasaink szolgálata érdekében” – mondta az eseményen dr. Walter Katalin. A BKK vezérigazgatója szerint a társaság örömmel járul hozzá, hogy az OMSZ munkatársai egy éven keresztül a 190 MOL Bubi gyűjtőállomáson felvehető 2260 kerékpár használatával könnyebbé, gyorsabbá tegyék saját közlekedésüket.

Dr. Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója hozzátette: „Segíteni egymást a közlekedésben, segíteni egymást az életmentésben. Erről szól a BKK és az Országos Mentőszolgálat példaértékű együttműködése, melyhez kapcsolódva most 660 bajtársunk jutott MOL Bubi bérlethez, amit örömmel váltanak kétkerekű kilométerekre Budapesten.”

 

Stratégiai partnerség az utasok biztonságáért

A két fél egymás munkájának segítése és a közlekedők biztonsága érdekében kötött stratégiai partnerséget 2021-ben. A szervezetek célja egymás munkájának hatékony, az utasok biztonságát szolgáló támogatása, mivel a közösségi közlekedés járatain utazva az is fontos, hogy az utasok felismerjék a vészhelyzetet, és megfelelően tudják ellátni bajbajutott utastársukat.

A célok elérése érdekében a két szervezet közös szemléletformáló kampány keretében videósorozatban mutatta be, hogy

a mentők érékezésekor miért áll a forgalom, miért alakul ki torlódás, továbbá, mit kell csinálni, ha egy járművön valaki rosszul lesz,

mit kell tenni, ha valaki úgy sérül meg például egy baleset során egy BKK járaton, hogy erősen vérezni kezd, illetve

azt is, hogyan kell használni a defibrilátorkészüléket vészhelyzet esetén.

 

A BKK újításának köszönhetőn 2021-óta a járművek külső kijelzőjén megjelenik a „Mentőre vár” felirat, ennek köszönhetően a mentők könnyebben odatalálhatnak az úti céljukhoz. A BKK és az OMSZ korábban egy életmentő programot is indított, és életmentő készülékkel szerelték fel a BKK két forgalmizavar-elhárító gépkocsiját.