Még gyakrabban jár a 100E Repülőtéri Expressz júliustól

Budapest, 2023. június 27. – A repülőtér nagy nyári forgalma, valamint a számos külföldi turistát vonzó budapesti rendezvények miatt júliustól még sűrűbben járnak a buszok a 100E Repülőtéri Expressz vonalán. A járat gyors és kényelmes összeköttetést biztosít a belváros és a reptér között.

100E Airpost Express felirat a busz kijelzőjén.

A nyári turisztikai forgalom erősödéséhez és a nagy számú külföldi turistát vonzó budapesti rendezvényekhez igazodva július 1-től, szombattól még sűrűbben közlekedik a 100E Repülőtéri Expressz a Deák Ferenc tér és a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.

Július 1-től, szombattól a hét minden napján az eddigi 15 helyett 10 percenként indulnak majd a buszok hajnalban a belvárosból a reptér felé, így a kora reggel induló repülőjáratokat is kényelmesebben lehet elérni.

A repülőtér legforgalmasabb napjain, hétfőn és pénteken a legsűrűbb napközbeni időszakban az eddigi 7-8 helyett 6-7 percenként indulnak a buszok. A fejlesztésnek köszönhetően ezeken a napokon is még kényelmesebben utazhatnak az ügyfelek. A hét további napjain, keddtől csütörtökig az eddigi 10 perc helyett 7-8 percenként indulnak a buszok a végállomásokról, szombat délelőtt 8-9 helyett 7-8, délután 10 helyett 8-9 percenként közlekedik a járat.

A 100E Repülőtéri Expressz menetrendje a BKK oldalán, valamint a BudapestGO alkalmazásban érhető el. Az applikáció használatával jegyet is válthatnak az ügyfelek a járatra.

100E járat érkezik a megállóba.

 

Folyamatos a fejlődés

A 100E Repülőtéri Expressz a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és a Deák Ferenc tér, Budapest meghatározó közlekedési csomópontja között a hét minden napján, éjjel-nappal közlekedik.

Az elmúlt időszakban számos fejlesztés valósult meg a járat kapcsán: nemrégiben munkába álltak a vadonatúj, MAN típusú autóbuszok a vonalon, valamint a Budapest Pay&Go bevezetésének köszönhetően már közvetlenül a fizikai vagy virtuális bankkártyájukat is használhatják jegyként az ügyfelek a 100E Repülőtéri Expresszen.

Budapest Pay&GO kártyaleolvasó készülék.

A Budapest Pay&Go rendszeren kívül továbbra is vásárolható a járatra érvényes repülőtéri vonaljegy a BudapestGO alkalmazásban, a BKK jegyautomatáiból, az ügyfélpontokban – amelyekből több is található a reptéren – és a BKK jegypénztáraiban. A legközelebbi értékesítési pont mindig megtalálható a BKK honlapjának térképes pontkeresőjében.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a Budapestről elutazók, valamint az ide látogatók minél nagyobb szolgáltatási szintet képviselő járattal juthassanak el a belvárosból a reptérre, vagy fordítva. Ennek megfelelően a közlekedésszervező olyan menetrendet alakított ki, mellyel az időben érkező utas mindig talál ülőhelyet az autóbuszon. A BKK munkatársai folyamatosan figyelik a 100E Repülőtéri Expressz forgalmát, így a közlekedésszervező – az ügyfelek igényeinek megfelelően – gyorsan tud a változásokhoz igazodni.