Változás a nagykörúti villamosok közlekedésében a hétvégén

Budapest, 2023. május 19. Pályakarbantartás miatt május 20-án és 21-én, szombaton és vasárnap a 4-es, a 6-os és 17-es villamosok rövidített útvonalon közlekednek. A nagykörúti villamosok csak a dél-budai végállomások és a Jászai Mari tér, a 17-es villamosok a Savoya Park és a Széll Kálmán tér között járnak. A Nyugati pályaudvar és a Széll Kálmán tér között a 4-6-os villamospótló autóbusszal lehet utazni.

Több helyen, a Széll Kálmán téren és a Margit hídon is dolgoznak a villamosvágányokon ezen a hétvégén, ezért május 20-án, szombaton és május 21-én, vasárnap az alábbiak szerint módosul a villamosok közlekedése:

  • május 20-án, 6:00-tól 21-én éjfélig a 4-es és a 6-os villamosok csak a dél-budai végállomások (Újbuda-központ, Móricz Zsigmond körtér) és a Jászai Mari tér között közlekednek;
  • május 20-án és 21-én egész nap a 17-es villamos a Savoya Park és a Széll Kálmán tér között jár;
  • május 20-án, 6:00-tól 21-én éjfélig a 4-6-os villamospótló busz közlekedik a Széll Kálmán tér és a Nyugati pályaudvar között. A buszokra a villamosperonok helyett a közút mellett kijelölt autóbusz-megállóhelyeken lehet fel- és leszállni. A járatok a Széll Kálmán tér felé nem állnak meg a Margitszigetnél;
  • május 20-án és 21-én a 91-es, a 191-es, a 291-es és 931-es autóbuszok a Nyugati pályaudvar felé a Margit híd, budai hídfőnél a közúton, a villamospótló autóbuszok megállóját használják;
  • május 21-ről 22-re, vasárnapról hétfőre virradó éjszaka éjfél és 4:00 között a 6-os villamos helyett villamospótló buszokkal lehet utazni, valamint a Pest felé közlekedő éjszakai járatok a Margit híd, budai hídfőben a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban állnak meg.

A Széll Kálmán tér környékről, illetve a H5-ös HÉV-vel utazva a Margit híd helyett a Batthyány téren az M2-es metróra átszállva érhető el legegyszerűbben a belváros. Óbuda felől a 19-es és a 41-es villamossal, majd szintén a Batthyány térről az M2-es metróval közelíthető meg a legkönnyebben a pesti belvárosi részek.

Az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.