Közlekedés a Puskás Aréna környékén szerda este az Európa-liga döntője miatt

Budapest, 2023. május 31. Az Európa-liga döntőjét a Puskás Arénában rendezik május 31-én, szerda este, amelyen a Sevilla FC az AS Romával csap össze. A stadion környékén már 17 órától számos közlekedési változásra, lezárásra kell számítani. Az aréna környékén korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a BKK kéri, hogy a Puskás Arénát közösségi közlekedéssel közelítsék meg. A mérkőzésre látogatók az oda- illetve a hazajutás megkönnyítése érdekében – a BKK és a szervezők együttműködésének köszönhetően – az összes metrón, illetve az 1-es villamoson a rendezvényre érvényes belépővel utazhatnak május 31-én, 17:00-tól a nap végéig.

 

Eljutás a stadionba

A stadionba a Dózsa György út felől és a Stefánia út felől lehet belépni. A stadion gyalog nemcsak a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól, hanem hasonló eljutási idővel a Keleti pályaudvartól, a Verseny utcán át is megközelíthető.

Az Puskás Aréna könnyebb megközelítése érdekében május 31-én, szerdán 17:00-tól a mérkőzés végéhez igazított nappali üzemzárásig a metrókkal (M1, M2, M3, M4), valamint az 1-es villamossal a rendezvényre érvényes belépővel lehet utazni.

A környéken korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a BKK kéri a szurkolókat, hogy a megszokottnál sűrűbben közlekedő közösségi közlekedési eszközökkel, elsősorban az M2-es és az M4-es metróval, valamint az 1-es villamossal közelítsék meg az arénát:

• a belváros felől az M2-es vagy M4-es metróval a Keleti pályaudvar állomásnál leszállva, majd a Verseny utcán és a Dózsa György úton át gyalog;

• az Örs vezér tere felől az M2-es metróval a Puskás Ferenc Stadion állomásnál leszállva, majd a Kerepesi úton és a Dózsa György úton át gyalog;

• az 1-es villamossal utazóknak a Stefánia úti kapuk (IX., X., XIII.) az Egressy út / Hungária körút megállóhelytől az Egressy úton keresztül gyalog, a Dózsa György úti kapuk (III., VI.) a Puskás Ferenc Stadion M megállóhelytől a Kerepesi úton és a Dózsa György úton át gyalog;

• a Thököly úton közlekedő autóbuszokkal a Dózsa György úti kapuk (III., VI.) a Reiner Frigyes park megállónál leszállva, majd gyalog a Dózsa György úton át érhetők el, a Stefánia úti kapuk (IX., X., XIII.) a Stefánia út / Thököly út megállóhelytől gyalog a Stefánia úton.

 

 

Közúti közlekedési változások

Várhatóan 17 órától lezárják a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között, az Ifjúság útját, a Verseny utcát, valamint az Istvánmezei utat. Az aréna környékén korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a Budapesti Közlekedési Központ kéri, hogy a Puskás Arénát közösségi közlekedéssel közelítsék meg. A Puskás Aréna környékén számos helyen a megszokottnál is kevesebb parkolóhely áll rendelkezésre közműfelújítás miatt.

A további korlátozások a rendőrség weboldalán olvashatók.

 

Közösségi közlekedési változások

A mérkőzés előtt, illetve azt követően a megszokottnál sűrűbben indul az M2-es és az M4-es metró, valamint az 1-es villamos.

 

Várhatóan 17 órától az alábbi közösségi közlekedési változások lépnek életbe:

• a Thököly úton közlekedő buszok mindegyike megáll a Reiner Frigyes park és a Thököly út / Stefánia út megállóhelyen;

• a 30-as autóbusz mindkét irányban a Thököly úton közlekedik, nem érinti a Verseny utcai megállót;

• a Stefánia út lezárása miatt a 75-ös trolibusz terelve, a Puskás Ferenc Stadion helyett a Keleti pályaudvarig közlekedik a 79-es trolibusz vonalán;

• a 77-es trolibusz módosított útvonalon, a Stefánia út helyett a Hungária körúton jár, a Puskás Ferenc Stadionnál – a Hungária körúton a 75-ös trolibusz végállomásán lehet felszállni;

• a Puskás Ferenc Stadionnál a 95-ös, a 195-ös és a 130-as buszokra a Hungária körúton a 901-es éjszakai busz Dél-Buda irányú megállóhelyén lehet felszállni.

 

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.