Kiegészítő információk kerülnek a BKK egyes papíralapú vonaljegyeire és bérleteire

Budapest, 2023. május 23. Május 24-től, szerdától módosulnak a BKK egyes papíralapú vonaljegyei és bérletszelvényei, amelyeket a BKK-automatákban és a személyes értékesítési pontokon lehet megvásárolni. A jegyek megújításának célja, hogy az utazási feltételekről még figyelemfelkeltőbb módon tájékoztassa ügyfeleit a Budapesti Közlekedési Központ.

BKK jegy- és bérletautomata

A jegyérvényesítéssel kapcsolatos üzenet megjelenítése volt a legfontosabb célja a Budapesti Közlekedési Központ legutóbbi újításának: a vonaljegyen, a gyűjtőjegyen és a helyszínen váltott vonaljegyen a jegykép jobb oldala újult meg. Az ügyfelek magyarul és angolul is tájékoztatást kapnak arról, hogy a jegyet érvényesítsék az utazás megkezdésekor, így még inkább egyértelmű a jegyek használata.

A környéki vonaljegyek Budapesten belül nem használhatók – az erről szóló üzenetet szintén a jegyek jobb oldalán tüntették fel a környéki vonaljegyek valamennyi változatán. A teljes árú, az 50 százalékos és a 90 százalékos kedvezményt tartalmazó környéki helyközi vonaljegyek a Budapest környéki települések külső végállomása és a Budapest határán belüli első megálló között használhatók.

A csoportos 24 órás jegy használóinak az öt személyt ábrázoló piktogram mellett kiegészítő szöveges üzenet is megjelenik arról, hogy öt fő együttes utazására szolgál a csoportos napijegy.

A kerékpár- és kutyabérletekre további képek kerültek: előbbinél plusz kerékpár, utóbbinál 9 mancs egyértelműsíti a használatot. A bérletek ellenőrzésekor így jól látható, hogy ezek a bérletek csak a kerékpárok vagy a kutyák szállítására használhatók.

A fenti változásban érintett, korábban nyomtatott díjtermékek az érvényességi idejükön belül változatlanul felhasználhatók utazásra.