Forgalomkorlátozások április 16-án, vasárnap délután az Élet Menete idején

Budapest, 2023. április 14. – 2023. április 16-án, vasárnap várhatóan 16 órától tartják az Élet Menete felvonulást. A rendezvény a VIII., Koltói Anna téren kezdődik, és várhatóan 19:30 körül ér véget a VII., Bethlen Gábor téren. A vonulás idejére lezárják a Fiumei utat, valamint a Rottenbiller utca–István utca–Bethlen Gábor tér útvonalat. A 23-as, a 24-es, a 28-as és a 37A villamosok rövidített útvonalon, az érintett belvárosi trolibuszjáratok (73, 74, 76, 78, 79) pedig módosított útvonalon közlekednek.

 

Április 16-án, vasárnap várhatóan 16:30 és 18 óra között lezárják a Fiumei utat, ezért a 23-as és a 24-es villamosok a Kossuth Lajos tér, illetve a Közvágóhíd, a 28-as és a 28A villamosok pedig az Izraelita temető, illetve az Új köztemető végállomásoktól rövidített útvonalon, csak az Orczy térig közlekednek. A 37A villamosok szintén rövidített útvonalon, a Sörgyár végállomástól csak a Fiumei útig viszik az utasokat. A villamosok helyett a Blaha Lujza tér és a Könyves Kálmán körút között villamospótló autóbuszok közlekednek a Népszínház utca–Teleki László tér–Karácsony Sándor utca–Baross utca–Orczy tér–Kőbányai út útvonalon.

Várhatóan 17:30 és 19:30 között a Rottenbiller utca, majd az István utca és a Bethlen Gábor tér lezárása idején az érintett trolibuszok módosított útvonalon közlekednek.

  • A 73-as és a 76-os trolibuszok terelve közlekednek, nem érintik az Izabella utca / Király utca és a Munkás utca közötti megállókat, ideiglenesen az Izabella utca 44. előtt, a 70-es trolibusz Lövölde tér és Damjanich utca / Dózsa György út, illetve a 79-es trolibusz Dembinszky utca és Keleti pályaudvar közötti megállóiban állnak meg.
  • A 74-es trolibusz a Csáktornya park felé nem érinti a Szövetség utca és az Ötvenhatosok tere (István utca) közötti megállókat, a 7-es autóbusz Blaha Lujza tér és Reiner Frigyes park közötti megállóiban áll meg.
  • A 78-as trolibusz terelve jár, a Lövölde tér megállóhelyet követően a 70-es trolibusz megállóinak igénybevételével az Erzsébet királyné útja aluljáró végállomásig közlekedik, nem érinti a Bethlen Gábor utca és a Nefelejcs utca / Damjanich utca közötti megállókat.
  • A 79-es trolibusz a Dagály utcai lakótelep felé nem érinti a Munkás utca és az Ötvenhatosok tere (István utca) közötti megállókat, helyette a 7-es busz Keleti pályaudvar M és Reiner Frigyes park, illetve a 30-as autóbusz Ötvenhatosok tere megállójában áll meg.