Forgalmi változások az I bike Budapest kerékpáros-felvonulás miatt szombat délután

Budapest, 2023. április 21. Az idén is megrendezik az I bike Budapest kerékpáros-felvonulást 2023. április 22-én, szombaton. A résztvevők a Hősök teréről vonulnak a Margitszigetre, többek között az Andrássy út és mindkét alsó rakpart érintésével. A 16 és 18 óra között az érintett útvonalon a keresztirányú forgalmat néhány perces várakozásokkal engedik át, a felvonulás útvonalával megegyező hosszirányú forgalmat korlátozni kell, ezért az érintett BKK-járatok is módosított útvonalon közlekednek.

I bike Budapest, illusztráció.

 

Közúti közlekedési változások

A felvonulás várhatóan április 22-én, szombaton 16 órakor indul a Hősök teréről az Andrássy út–József Attila utca–Széchenyi István tér–Lánchíd–Alagút–Alagút utca–Attila út–Döbrentei tér–Budai alsó rakpart–Petőfi híd (Buda irányú közúti sávok)–Közraktár utca–Pesti alsó rakpart–Jászai Mari tér–Margit híd (Buda irányú közúti sávok)–Margitsziget útvonalon. A rendezvény idején a keresztirányú forgalmat szakaszosan átengedik, néhány perces zárás várható. A demonstráció útvonalával megegyező nyomvonalon hosszabb időre korlátozzák a gépjárműforgalmat. A Petőfi hídon és a Margit hídon a Buda felé tartó közúti forgalmat a villamosvágányra terelik.

 

Közösségi közlekedési változások

A rendezvény idején a keresztirányú forgalmat szakaszosan, néhány perces várakozásokkal átengedik, azonban a felvonulás útvonalával megegyező forgalmat korlátozzák, ezért az érintett BKK-járatok módosított útvonalon közlekednek.

Várhatóan 15:50 és 17 óra között, a Dózsa György út zárásakor:

• a 20E autóbusz nem érinti a Hősök terét. A buszjáratra az Ötvenhatosok terén a 30-as buszcsalád megállójában, a Kacsóh Pongrác úton pedig az éjszakai járatok megállójában lehet felszállni. Káposztásmegyer felé a buszok a Vágány utca / Róbert Károly körút csomópontban a 32-es busz megállójában állnak meg;

 a 30-as, a 30A, a 79-es és a 230-as autóbuszok a Dózsa György út lezárt útszakaszát a Városligeten át kerüli el, ezért nem érinti a Hősök tere és a Benczúr utca megállót, továbbá a Keleti pályaudvar felé a Damjanich utca / Dózsa György út megállót. A terelt szakaszon a 70-es és a 72-es troli érintett megállóiban lehet felszállni rá;

 a 75-ös trolibusz a Dózsa György út lezárt szakasza helyett a Hermina úton át közlekedik, nem érinti a Zichy Géza utca és a Hősök tere közötti megállóit. A 72-es és a 74-es troli érintett megállóiban lehet felszállni rá.

 

A 83-as trolibusz 16:30 és 18 óra között a Közraktár utca zárása idején módosított útvonalon közlekedik, nem érinti a Zsil utca, a Czuczor utca és a Fővám tér M megállóhelyeket. Ideiglenesen a Lónyay utcában és a Kálvin térnél, a Vámház körúton áll meg.

A 105-ös autóbusz 15:40 és 17:40 között a Gyöngyösi utca M és a Mexikói út M, illetve az Apor Vilmos tér és a Déli pályaudvar M megállóhelyek között közlekedik, a Hun utca és a Krisztina tér közötti megállókat nem érinti.

A 15-ös autóbusz 16 és 18 óra között a József Attila utca, a Széchenyi István tér és a Közraktár utca lezárása idején rövidített útvonalon, a Gyöngyösi utca M és a Kossuth Lajos tér M között közlekedik.

A 16-os, a 178-as és a 216-os autóbuszok 16 óra és 17:40 között az Alagút, a Széchenyi lánchíd, a Széchenyi István tér és a József Attila utca lezárása miatt nem közlekednek.

Az 5-ös autóbusz 16:10 és 17:40 között Rákospalota felé az Alagút utca helyett a Krisztina téren áll meg, a Pasaréti tér felé a Szarvas tér és a Dózsa György tér helyett a 110-es és a 178-as buszok Döbrentei tér és Krisztina tér közötti megállójában áll meg.

A 26-os autóbusz a rendezvény és a Vivicittá futóverseny miatt szinte egész nap, előreláthatólag 7:00 és 19:30 között rövidített útvonalon, a Göncz Árpád városközpont és a Zenélőkút között közlekedik.

I bike Budapest, térkép.

(A térképre kattintva nagyobb méretben jelenik meg a grafika)