Két napig újra szabad a rakpart!

Budapest, 2023. március 24. – Ezen a hétvégén is megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt. A gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a Margit híd és az Irányi utca közötti rakpartszakaszt.

Hétvégi rakpartnyitás.

A hétvégén a pihenni, mozogni vagy edzeni vágyók birtokukba vehetik teljes szélességében a Pesti alsó rakpartot a Margit híd és az Irányi utca között. Erre az útszakaszra péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap este 23 óráig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet le a rakpartra, a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.

Teljes átadásáig a Lánchíd és a kapcsolódó járdaszakaszok továbbra is munkaterületnek számítanak, ezért a megnyitott pesti rakpartszakaszon közlekedők a Széchenyi István térnél letérve az ajánlott gyalogosútvonalat használhatják, amire a kihelyezett tájékoztatók hívják fel a figyelmet.

Hétvégi rakpartnyitás, térkép.

A rakpart idén március 18-án nyílt meg először az érdeklődők előtt, hétvégenként és ünnepnapokon folytatódik a népszerű hagyomány. A megnyitott rakpartnak köszönhetően a budapestiek és az idelátogatók csendes, nyugodt, autómentes környezetben élvezhetik Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét.

Hétvégi rakpartnyitás.

A BKK kéri a kerékpárral, rollerrel vagy gördeszkával közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a gyalog járó felnőttekre és gyermekekre.