Futóverseny miatt kell korlátozásokra készülni vasárnap

Budapest, 2023. március 31. – Futóversenyt rendeznek április 2-án, vasárnap napközben a Várkert Bazár, a Szent Gellért rakpart és a Szabadság híd környékén, emiatt korlátozásokra kell készülni a térségben. A lezárások miatt a BKK járatai is a megszokottól eltérően közlekednek.

 

Közúti közlekedési változások 

Április 2-án, vasárnap 0:00-tól várhatóan 17:00-ig lezárják az Apród utcát, az Ybl Miklós teret és a Lánchíd utcát, illetve 0:00 és 16:00 között a Várkert rakpartot, valamint előreláthatólag 7:00 és 14:30 között a Szabadság hidat.

A futók elhaladásának idejére napközben szakaszosan és időszakosan lezárják:

  • a budai alsó rakpartot az Egry József utca és a Margit híd között;
  • a Műegyetem rakpart Duna felőli oldalát a Szabadság híd és a Bertalan Lajos utca között;
  • a Szent Gellért rakpart Duna felőli oldalát a Szabadság híd és a Döbrentei tér között.

 

Közösségi közlekedési változások 

Április 2-án, vasárnap hajnaltól 16:00-ig a 19-es és a 41-es villamosok a megszokottól eltérően közlekednek: a 19-es villamos két szakaszon, Kelenföld vasútállomás M és a Döbrentei tér, illetve a Batthyány tér M+H és a Bécsi út / Vörösvári út között, a 41-es villamos a Döbrentei tér és a Margit híd között a Krisztina körút – Széll Kálmán tér – Margit körút útvonalon jár.

Napközben lezárják a Szabadság hidat, a 47-es és a 49-es villamosok 7:00 és 15:00 között csak Budán, a Deák Ferenc tér helyett a Döbrentei térig közlekednek.

Április 2-án, előreláthatólag 7:00 és 15:00 között a 133E buszok mindkét irányban, míg a 107-es buszok Keleti pályaudvar felé módosítva, a Karinthy Frigyes út – Móricz Zsigmond körtér – Bartók Béla út útvonalon járnak. A 7-es, a 107-es és a 133E buszok Pest felé a Szent Gellért téren a villamosmegállóban állnak meg.

Az utazás megtervezéséhez is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.