Egyenlő eséllyel hozzáférhető közösségi közlekedés – Hol tartunk most?

Budapest, 2023. március 6. Innovatív közlekedési megoldások, útburkolatba illeszthető taktilis jelek, navigációt segítő elektromos chipek, szemléletformálás, fizikai akadálymentesítés, partnerség és együttműködés – jól értelmezett akadálymentesítés nem jöhet létre nélkülük. A Nekem Budapest 17. podcastadásában beszámolót hallhatnak a közösségi közlekedést érintő legutóbbi fejlesztésekről és eredményekről, illetve a BKK folyamatban lévő projektjeiről is, amelyek az egyenlő eséllyel hozzáférhető közösségi közlekedést szolgálják.

Nekem Budapest, illusztráció.

Lehet-e teljesen akadálymentes a fővárosi közösségi közlekedés, és milyen további lépésekre van ehhez szükség? Velegi Dorottyát, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének megbízott vezetőjét és Ivicsics Borbálát, a Budapesti Közlekedési Központ hozzáférhetőségi referensét Borsi Dávid, a BKK kommunikációs vezetője kérdezte.

Kiderül, hogy az akadálymentesség nem csupán fizikai értelemben értendő, és nem csupán a fogyatékossággal élő emberek érdekeit szolgálja – jót tesz a városképnek és a többi közlekedő embernek is. Az adásban szó esik a Leccoi Nyilatkozat jelentőségéről, a DANOVA-projekt vívmányairól, innovációs ötletekről, digitális fejlesztésekről, szabályozási hiányosságokról és kihívást jelentő feladatokról is.

A tizenhetedik epizód már elérhető a Spotifyon, az Apple Podcastokban és az Anchor FM oldalán.