A mindkét nem számára kényelmes és biztonságos közlekedés megteremtésén dolgozik a BKK

Budapest, 2023. március 8. A Budapesti Közlekedési Központ azon dolgozik, hogy újabb és újabb megoldásokat találjon arra, hogyan lehetne mindenki számára kényelmessebbé és biztonságosabbá tenni a közlekedést. Ebben a folyamatban a nők szerepe megkerülhetetlen. A társaság idén is különleges formában és csatornákon kedveskedik ügyfeleinek nőnap alkalmából.

Nőnapi köszöntés.

A világon 1917 óta, Magyarországon pedig 1948 óta tartják a nemzetközi nőnapot március 8-án, mely a női egyenjogúság és a nők emberi jogainak napja. Bár ma egy picivel több odafigyelés kapnak a hölgyek, azonban a társadalom közös felelőssége, hogy ez a figyelem holnap is megmaradjon. A BKK a Fővárossal együtt az év minden napján arra törekszik, hogy a nők igényei a lehető legjobban érvényesüljenek a városi közlekedés és a fejlesztések során is.

Budapest úthálózatának, gyalogos útvonalainak akadálymentesítésekor kiemelt figyelmet kapnak a babakocsival közlekedő hölgyek szempontjai. A többi között ugyanezt a célt támogatják a folyamatos járműbeszerzések is: a buszok, trolibuszok és villamosok között egyre nagyobb arányt képviselnek az alacsony padlós járművek. De nemcsak a kényelmes napi használat, hanem a biztonságérzet növelése is fontos szempont és cél, amely jelentősen csökkentheti a nőket ért atrocitások számát. A közösségi közlekedés szerves része a városi biciklizés is. A MOL Bubi kerékpárok megújításakor külön figyelmet kaptak a nők igényei. A biciklik megfelelnek a lehető legszélesebb felhasználói igényeknek, ezért azokat a legelegánsabb női ruhában is élmény használni. Az unisex vázú kerékpárokra könnyű felülni akár szoknyában is. A ruházatot, nadrágot menet közben védi a zárt láncvédő és a hátsó kereket takaró oldalszárny. A csúszásgátló pedál nagy segítség, ha valaki például magassarkú cipőben kerékpározik. A táska, retikül pedig belefér a kormányra szerelt kosárba.

A nemzetközi nőnap alkalmából idén is több akcióval kedveskedik hölgy ügyfeleinek a BKK. A fővárosi járatokon nőnapi köszöntőt hallhatnak, és a FUTÁR-kijelzőkre is érdemes felpillantani, mert a járatinformációk mellett rövid üzenetet olvashatnak a járat érkezéséig. A Városháza parkban és a Blaha Lujza téren lévő MOL Bubi gyűjtőállomáson egy-egy szál virágot kapnak a közbringaszolgáltatást igénybe vevő hölgyek.

Boldog nőnapot kíván minden kedves utasának a BKK!