A kutyamentő trolibuszvezető története és hasznos tudnivalók kisállattal való utazáshoz a BKK podcastadásában

Budapest, 2023. március 13. Szájkosár, póráz, hordozó – hogyan utazzunk szabályosan kutyával a fővárosban? Fontos tudnivalók és hasznos tanácsok kutyatulajdonosoknak a Nekem Budapest podcast legújabb epizódjában.

Nekem Budapest, illusztráció.

Fibi egyéjszakás kalandja szerencsés véget ért, de hogyan került egy kutyakedvelő trolibuszvezetőhöz Nyári Dia Jack Russell terrierje? A színművész Nyári Dia volt a Nekem Budapest 18. podcastadásában a vendég, aki kutyusa elcsatangolásának és sikeres megtalálásának történetét osztja meg a hallgatókkal.

A Vigyél Haza Alapítvány önkéntesét, Nagy Zsófit pedig arról kérdeztük, mire kell figyelnünk, ha a közösségi közlekedést választjuk kutyával? Milyen felszerelés szükséges a közösségi közlekedés járművein való utazáshoz? Lehet-e jutalomfalattal szoktatni a kutyát a buszon, villamoson való utazáshoz?

Hűséges barátaink sok izgalmas helyzettel szembesülhetnek utazásuk során: gyerekekkel, egy másik kutyával, lépcsőkkel, vagy épp mozgólépcsőkkel találkozhatnak. Ezek azonban egyben veszélyforrást is jelenthetnek számukra. A körültekintő gazdi fokozatosan szoktatja hozzá kis kedvencét a közösségi közlekedési járműveken való utazáshoz. Vajon miért fontos megtervezni az útvonalat? És hogyan kerülhetjük el a rizikós helyzeteket? – Hermann Sipos D. Günther ezekre a kérdésekre is válaszokat kap az adásban.

A tizennyolcadik epizód már elérhető a Spotifyon, a Soundcloudon, az Apple Podcastokban és az Anchor FM oldalán.