Így változik a közlekedés a népligeti felüljárón

Budapest, 2023. február 15. – Február 20-án, hétfőn kezdődnek a népligeti felüljáró műszaki felméréséhez kapcsoló munkák, melyek a közúti közlekedést is érintik: várhatóan március 3-ától a városközpont felé csak egy sávon lehet haladni a hídon. Az ellenkező irányban, a Dél-Pest felé vezető oldalon továbbra is mindkét sávot használhatják a közlekedők. Az ellenkező irányban, a Dél-Pest felé vezető oldalon továbbra is mindkét sávot használhatják a közlekedők. A felmérésre azért van szükség, hogy a szakemberek pontosabb képet kapjanak a hetvenes években épült felüljáró állapotáról.

A műszaki felmérés keretében két gerendát is kibontanak az építmény szerkezetéből, amelyeket laboratóriumban vizsgálnak majd meg. A népligeti felüljáró az érvényben lévő súlykorlátozás betartásával a felmérés idején is biztonságosan használható marad.

A híd alatt található, tavaly decemberben lezárt parkoló, illetve az ott futó kerékpárút továbbra sem használható.

A felüljáró kapacitása a korlátozás miatt a jelenleginél kisebb lesz, hiszen a városközpont felé vezető két sávból csak egy sáv lesz használható. A BKK a belváros irányába tartóknak a közösségi közlekedés, elsősorban az M3-as metró használatát javasolja.

További részletek a népligeti felüljárón zajló munkákról a Budapest Közút oldalán olvashatók.

Frissítve: 2023. február 22.