A budapesti rendőrök a 28-as villamosvonalat ellenőrizték

Budapest, 2023. február 15. A 28-as villamosvonalat ellenőrizték a budapesti járőrök, illetve a közlekedési szabályok betartását is figyelték a BRFK és a BKK együttműködésének keretében végrehajtott legutóbbi akció során.

 

28-as villamos.

A Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött megállapodás keretében a fővárosi rendőrök a közösségi közlekedési eszközökön tartanak rendszeres ellenőrzést az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2023. február 8-án ellenőrizték a 28-as és a 28A villamost, a megállóhelyeket és azok környékét.

Az akció alatt a villamosokon a rendőrök nem tapasztaltak jogsértést. A Blaha Lujza téren a járőrök elfogtak egy korábbi rongálás miatt keresett férfit, illetve a Teleki térnél köztisztasági szabálysértés miatt helyszíni bírságot szabtak ki egy járókelővel szemben. A rendőrök a megállók környékén a közlekedési szabályok betartását is ellenőrizték, ennek következtében hat autóssal szemben helyszíni bírságot szabtak ki záróvonal átlépése miatt, valamint ugyanezért egy sofőrrel szemben szabálysértési feljelentést alkalmaztak.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatók.