Ne feledje: hétvégén így jár az M3-as metró

Budapest, 2023. január 27. – Átadták az utasforgalomnak az M3-as metró frissen felújított szakaszát, valamint a korszerű és akadálymentes Ferenciek tere és Deák Ferenc tér állomásokat. Január 24-étől hétköznap napközben a metró két szakaszon, Kőbánya-Kispest és Deák Ferenc tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár.  De továbbra is zajlik a felújítás az ország legforgalmasabb vasútvonalán, ezért hétvégente, valamint hétköznap esténként csak a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között járnak a szerelvények, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

Közlekedés hétvégén egésznap és hétköznap esténként

A metró továbbra is hétvégén egésznap, illetve hétköznap esténként 21:00 után a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár, Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

Közlekedés hétköznap napközben

A metró hétköznap napközben a két szakaszon, Kőbánya-Kispest és Deák Ferenc tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár.  A Deák Ferenc tér és a Göncz Árpád városközpont között továbbra is az M3-as, illetve a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A metrópótló autóbusszal is lehet utazni. A Nagyvárad téren – az állomás felújítása miatt – a Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér között közlekedő szerelvények továbbra sem állnak meg. A tér környéke a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal, a belváros, illetve a Keleti pályaudvar felől a 2M és 24-es villamossal, a Semmelweis Klinikák felől gyalog, vagy MOL Bubival közelíthető meg.

Az M3-as metró felújítása 2017 őszén a vonal északi szakaszán kezdődött. A rekonstrukció során teljesen megújul Magyarország legforgalmasabb vasútvonalának infrastruktúrája, az állomások pedig akadálymentessé és korszerűbbé válnak, szinte egy új metró épül Budapesten. A felújítás 2023 második negyedévében fejeződik be, várhatóan március közepétől már a teljes vonalon jár a metró, május közepétől pedig az utolsóként felújított Nagyvárad tér és Lehel tér állomásokat is használhatják az utasok.

Az M3-as metró felújításáról bővebben a BKK oldalán, illetve az m3felujitas.hu oldalon lehet tájékozódni.