Lánchidat a lánchídboltból – érdekességek Budapest leghíresebb hídjának felújításáról a BKK legújabb podcastjában

Budapest, 2023. január 23. – A Lánchíd felújításának egyik mérföldköve, hogy tizennyolc hónappal a 2022. június 16-ai teljes lezárása után tavaly decemberben megnyitották a hidat a forgalom előtt. A Nekem Budapest podcast legfrissebb adásában szót ejtettünk az eddig elért eredményekről, a felújítás hátralévő részének esetleges nehézségeiről, a kivitelezés kihívásairól és a projekt kulisszatitkairól.

 

A BKK járataival, taxival, kerékpárral, motorkerékpárral és segédmotoros kerékpárral már át lehet jutni a Lánchídon. Az átkelő korszerűsítése többek között a járdaépítéssel folytatódik, ezért gyalog csak a felújítás utolsó szakaszának befejezése után, várhatóan 2023 őszén lehet átkelni rajta. Addig a BKK buszaival a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között – mindkét irányban – díjmentesen lehet utazni.

A Nekem Budapest 15. podcastadásában Borsi Dávid, a BKK kommunikációs vezetője a projekt legavatottabbjait kérdezte. Az adásban szó volt a felújítás eddigi legnagyobb kihívásairól, az eddig elért eredményekről, a váratlan helyzetekről, és arról is, hogy az ukrajnai háború milyen hatással volt a projektre. Puskár Anettet, a kivitelező A-Híd Zrt. kommunikációs vezetőjét, Horváth Lászlót, a BKK projektigazgatóját és Varró Zsoltot, a BKK projektvezetőjét faggatta Borsi Dávid.

A tizenötödik epizód már elérhető a Spotify-on, a Soundcloudon, az Apple Podcastokban és az Anchor FM oldalán.