Az utazási igényekhez igazítja a dél-pesti fonódó hálózat járatainak menetrendjét a BKK

Budapest, 2023. január 5. – Új menetrendet vezet be a BKK január 7-től a dél-pesti fonódó hálózaton, a 2-es, a 2M, a 2B, a 24-es, az 51-es és a 51A villamosokon. A módosításnak köszönhetően a 2B villamos rövidebb idő alatt érhet Pesterzsébet felől a belvárosba, és megváltozik az 51A villamos végállomása is. Az új menetrendek a H6-os HÉV érkezési időpontjaihoz is igazodnak.

51-es villamos, illusztráció.

Az utasforgalmi adatok elemzése és több infrastrukturális fejlesztés teszi lehetővé a dél-pesti fonódó hálózaton új menetrend bevezetését. Az új menetrend szerint január 7-étől az 51A villamos Ferencváros vasútállomás – Málenkij Robot Emlékhely helyett a Koppány utcáig közlekedik, ezáltal a bevásárlóközpont könnyebben megközelíthető a Mester utca térségéből. Az 51A villamos egész nap jár majd, az 51-es viszont továbbra is csak csúcsidőben közlekedik. A Mester utca belső szakaszán a villamosok a szokásos időközönként követik egymást, de több 51A jár majd, mint 51-es villamos.

A tavaly indult 2B villamos népszerű a BKK ügyfelei körében, mivel közvetlen eljutást biztosít a belváros felé tartóknak Pesterzsébet felől. Az új menetrendnek, a járművezetői váltások időszükségletének csökkentésével és a villamosok közlekedését előnyben részesítő lámpaprogram módosításának köszönhetően akár 3-4 perccel rövidülhet a járat menetideje.

Sűrűbben, a reggeli csúcsidőben is a HÉV-hez hangoltan, 12 percenként jár a 24-es villamos.

Szintén sűrűbben jár a 2-es villamos reggel csúcsidőben, amely a Közvágóhíd térségében az irodaházak kiszolgálása szempontjából, illetve a HÉV-vel érkező utasoknak is kedvező lesz. A hangolás miatt a 2M villamos reggel 8 percenként közlekedik majd.