Az 50-es villamos vonalát ellenőrizte a BRFK, egy körözött személyt elfogtak

Budapest, 2023. január 20. – Ezúttal az 50-es villamos vonalán folytatódott a Budapesti Közlekedési Központ és a BRFK közös akciója, amelynek keretében egy körözött embert elfogtak, egy esetben feljelentést tettek és egy alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőrfőkapitányság között létrejött stratégiai partnerség keretében újabb villamosvonal biztonságát ellenőrizték a fővárosi rendőrök.

Az együttműködés keretében az 50-es villamoson, a megállóhelyeken és azok környékén járőröztek a BRFK munkatársai az utasok biztonsága érdekében.

Az akcióban a rendőrök a villamoson jogsértést nem tapasztaltak, a megállókban és azok környékén elfogtak egy szabálysértés miatt körözött embert, aki a kiszabott pénzbírságot nem fizette be. Egy esetben köztisztasági szabálysértés miatt szabálysértési feljelentést tettek, egy alkalommal pedig helyszíni bírságot szabtak ki a járőrök.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A járatokat, megállóhelyeket és azok környékét rendszeresen ellenőrzik a rendőrök.