Javulnak Rákosmente közösségi közlekedési kapcsolatai

Budapest, 2022. december 20. – Tovább fejlődnek Rákosmente közlekedési kapcsolatai. A 261E autóbusz Régiakadémiatelep felől gyorsabb eljutási lehetőséget biztosít majd az Örs vezér tere felé, a 161E vonalon pedig kiegészítő indulások is közlekednek Rákoskeresztúr, városközponttól az Örs vezér terére.

Parkoló, várakozó buszok illusztrációja

Rákosmente az elmúlt években több lépcsőben közvetlen metrókapcsolatot kapott Rákoscsaba, Rákoskert és Pécel felől alapjárati és gyors autóbuszjáratokkal. A BKK a XVII. kerületen belüli és az egyéb városrészekkel való közösségi közlekedési kapcsolatok bővítése érdekében társadalmi egyeztetést tartott.

A társadalmi egyeztetésen beérkezett észrevételek alapján, a XVII. kerületi Önkormányzattal is egyeztetve a BKK módosította a Rákosmentét érintő buszjáratok fejlesztésének tervét. A térséget érintő közlekedési fejlesztéseket két ütemben vezetik be: 2022. december 22-től, csütörtöktől, illetve 2023. január 7-től, szombattól.

 

Az első ütem közlekedési fejlesztései:

• A térséget érintő 176E és 276E járatok mellett megjelenik az új útvonalon közlekedő 261E autóbusz, amely a Liget sor, a Ferihegyi út, a XVII. utca és a Gyöngytyúk utca megállóhelyeiről az Örs vezér tere felé nyújt gyors és közvetlen kapcsolatot a Pesti úton keresztül. Az új buszjárat a 176E és 276E járatokhoz képest a Pesti úti buszkorridoron át gyorsabb eljutási lehetőséget biztosít az Örs vezér tere felé.

 

• Munkanapokon, a reggeli órákban Rákoskeresztúr, városközpontból a jelenlegi 261E járatok pótlására csonkamenetek is közlekednek a 161E vonalon, Rákoskeresztúr városközponttól az Örs vezér terére.