Az idén is gyűjti a cipősdobozba csomagolt ajándékokat a Mikulástroli

Budapest, 2022. december 5. – Idén nyolcadik alkalommal indul útjára a Mikulástroli a fővárosban. December 5-én, hétfőn a Városháza Parkból indul az ünnepi dekorációval díszített Mikulástroli. A Mikulás és segítője december 18-ig várja az utasokat, valamint a cipősdobozba csomagolt ajándékokat, amelyeket a BKK eljuttat a Baptista Szeretetszolgálatnak. A Mikulástrolival a 72M, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 83M trolibusz vonalán január 8-ig, vasárnapig lehet utazni.

Mikulástroli.

A Mikulástroli december 5-én, hétfőn indul útjára a Városháza Parkból, a Cipősdoboz vár mellől. A 72M, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 83M trolibusz vonalán bárki találkozhat a Mikulással. A BKK ügyfelei december 18-ig, vasárnapig nemcsak együtt utazhatnak vele, hanem leadhatják a cipősdobozba csomagolt ajándékokat is.

Mikulástroli, menetrend.

Idén 19. alkalommal szervezi meg a Cipősdoboz Akciót a Baptista Szeretetszolgálat, amely a Mikulástrolin összegyűjtött ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatja el. Ezek a cipősdoboznyi ajándékok Magyarország legszegényebb, legtávolabbi részeibe jutnak el. A kezdeményezésről a ciposdoboz.hu oldalon számos hasznos információ található. A fővárosi közlekedésszervező már nyolcadik éve vesz részt az akcióban.

 

A cipősdobozba tett ajándékokat az alábbi BKK Ügyfélközpontokban is le lehet adni:

 Központi ügyfélszolgálat (VII., Rumbach Sebestyén utca 19-21.)

 Keleti pályaudvar ügyfélközpont (VII., Baross tér, metróállomás, aluljáró szint)

 Kelenföld ügyfélközpont (XI., Kelenföld vasútállomás, metróállomás, aluljáró szint)

 Széll Kálmán tér ügyfélközpont (II., Széll Kálmán tér, metróállomás)

 Szentlélek tér ügyfélközpont (III., Szentlélek tér, HÉV-állomás)

 

A Mikulástroli nemcsak a rajta ülő Mikulás miatt különleges: az ünnepi hangulatról különleges, egyedi külső és belső dekoráció is gondoskodik. A Mikulástroli – kihasználva a jármű adta lehetőségeket – önjáró üzemben minden nap a belvárosig közlekedik. A 75-ös, a 76-os, a 77-es és a 80-as trolibusz vonalán közlekedve a Blaha Lujza térig meghosszabbított útvonalon jár majd, így biztosítja a lehető legtöbbeknek a Mikulástroli elérését. A Mikulástrolin normál díjszabás szerint lehet utazni, a járat közlekedési rendjéről ezen a linken, indulási időpontjairól pedig a BKK menetrendjéből, a trolibuszok ikonjára kattintva lehet tájékozódni. Az ünnepi dekorációval felszerelt csuklós trolibusz december 19. és január 8. között tovább közlekedik az említett trolivonalakon.