Ismét az 1-es villamos vonalán tartottak ellenőrzést a rendőrök

Budapest, 2022. november 30. – A BRFK és a BKK együttműködésének keretében újra az 1-es villamos vonalát ellenőrizték a rendőrök. A villamosokon nem tapasztaltak jogsértést, de a megállókban és azok környezetében két körözés alatt álló férfit is elfogtak.

Villamosellenőrzés.

A Budapesti Közlekedési Központ a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai partnerség​ keretében közösségi közlekedési eszközökön is rendszeres ellenőrzéseket tart az utasok biztonsága érdekében. 2022. november 28-án, hétfőn az 1-es villamost, a megállóhelyeket és azok környékét ellenőrizték. 

Az akció során a rendőrök nem tapasztaltak jogsértést a villamosokon. A megállókban és azok környékén azonban a járőrök két férfit elfogtak, mert körözés volt kiadva ellenük. Az egyik férfit sikkasztás, a másikat szabálysértés miatt körözték. Közterületen történő szeszesital-fogyasztás miatt öt esetben szabálysértési feljelentést tettek.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik.​ A jövőben további hasonló ellenőrzések is várhatók, amelyek szervezésekor figyelembe veszik a fővárosiaktól érkező észrevételeket is.

 

Az akcióról készült videó ezen a linken érhető el.