Hétfőtől visszakapja a forgalom a Vezér utca Füredi utca felé vezető oldalát

Budapest, 2022. november 4. – Jól halad a zuglói Vezér utca felújítása, ezért november 7-én, hétfőn a BKK átadja a forgalomnak az útszakasz Füredi utca felé vezető oldalát. Az érintett közösségi közlekedési járatok – a 31-es, a 131-es, a 144-es, a 231-es és a 231B autóbusz, valamint a 82-es és a 82A trolibusz – ismét az eredeti útvonalukon járnak.

Zuglói Vezér utca.

Befejeződött az útfelújítási munkák jelentősebb forgalomkorlátozással járó szakasza a XIV. kerületi Vezér utcában. Ennek köszönhetően november 7-étől, hétfőtől ismét teljes szélességben használható az útszakasz Fogarasi úttól Füredi utca felé vezető oldala, ahol a burkolat a tervezettnél előbb elkészült.

Az érintett közösségi közlekedési járatok, vagyis a 31-es, a 131-es, a 144-es, a 231-es és a 231B autóbuszok, valamint a 82-es és a 82A trolibuszok hétfőtől ismét az eredeti útvonalukon közlekednek a Fogarasi út és a Füredi utca között.

Ezen az útszakaszon teljesen megújult az útburkolat, befejeződött a szegélyépítés és a kerékpársáv kijelölése, elkészültek a közösségi közlekedési járatok megállóhelyei és a Tihany térnél lévő parkolók. Mindeközben jól halad a középső parkolók felújítása és a járdaépítés, a vízvezeték-kiváltás pedig már elkészült. A még hátralévő munkák ideje alatt a Fogarasi út felé továbbra is egy sávon haladhatnak a járművek a Vezér utcában, és a közösségi közlekedés járművei változatlan útvonalon közlekednek.

 

Biztonságosabb és zöldebb lesz a zuglói útszakasz

A Vezér utca korszerűsítése júliusban kezdődött, és előreláthatóan 2023 tavaszáig tart. A beruházás keretében átépül a Fogarasi út és a Füredi utca közötti, több mint 800 méter hosszú útszakasz, és a lakók, illetve a környéken közlekedők számára is biztonságosabbá válik.

 

A beruházás során a BKK:

teljesen megújítja a Vezér utca burkolatát és a Fogarasi úti csomópontot;

kerékpársávot alakít ki, amely közvetlenül csatlakozik a Vezér utca szervizútján 2021-ben kialakított kerékpárosbarát útvonalhoz – ez elősegíti, hogy egyre többen döntsenek a kerékpározás mellett ezen az útvonalon is;

új járdákat épít, taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolattal biztosítja az akadálymentes közlekedést;

korszerűsíti a közvilágítást;

részben újakra cseréli a trolibusz-felsővezetékhálózat oszlopait;

elvégzi a szükséges közműkiváltásokat;

több mint 40 fát, valamint 8300 cserjét ültet el, ezen kívül a zöldfelületet füvesíti.