Fő a biztonság! – A 85-ös és a 85E busz vonalát ellenőrizték a rendőrök

Budapest, 2022. november 28. – Az utasok biztonságáért tart rendszeres ellenőrzést a közösségi közlekedési eszközökön, illetve környezetükben a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ. A legutóbbi akció a 85-ös és a 85E busz vonalán volt, és továbbra is várhatók hasonló ellenőrzések a fővárosban.

Buszellenőrzés.

(A fotó illusztráció)

 

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai partnersége keretében a rendőrök ezúttal november 24-én, csütörtökön ellenőrizték a 85-ös és a 85A busz vonalát. Ez idő alatt az egyenruhások a buszokon, valamint a megállókban mindent rendben találtak.

A megállók környezetében azonban többször is intézkedniük kellett. A rendőrök felismertek, majd elfogtak egy férfit, aki a gyanú szerint az előző nap egy üzletből lopott. A járőrök három fiatallal szemben is intézkedtek vagyon elleni bűncselekmény miatt. Két férfi rosszullét miatt orvosi ellátást igényelt, hozzájuk a rendőrök mentőt hívtak.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve továbbra is várhatók hasonló akciók a fővárosban.