Rendőri intézkedések a 12-es és a 14-es villamos vonalán

Budapest, 2022. október 14. – Két körözés alatt álló embert is elfogtak a 12-es és a 14-es villamos vonalának ellenőrzésekor a BRFK és a BKK együttműködésének keretében.

(A fotó illusztráció)

 

A Budapesti Közlekedési Központ a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai partnerség ​keretében rendszeres ellenőrzéseket tart a közösségi közlekedési eszközökön az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2022. október 10-én a 12-es és a 14-es villamost, a megállóhelyeket és azok környékét fésülték át a BRFK munkatársai.

A rendőrök két embert elfogtak: lopás, illetve hamis magánokirat felhasználása miatt körözték őket. A villamoson alkoholfogyasztókkal szemben két esetben szabtak ki helyszíni bírságot, továbbá a megállóhelyek környékén is intézkedtek, helyszíni bírságot szabtak ki négy gépjárművezetővel szemben megállni tilos tábla figyelmen kívül hagyása, valamint vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt. Egy autóssal szemben azért intézkedtek, mert nem adta meg egy gyalogosnak az elsőbbséget a gyalogos átkelőhelyen.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatóak.