Nagytakarítás Újpest-központnál – így dolgozott partnereivel a BKK

Budapest, 2022. október 6. – A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazhassanak és nagyobb biztonságban érezzék magukat. A társaság kezdeményezésére indult köztisztasági és közrendvédelmi akció ezúttal Újpest-központ és környékére irányult. Legközelebb, október 13-án a Lehel tér kerül sorra.

Köztisztasági akció.

A BKK elkötelezett amellett, hogy partnereivel szoros együttműködésben élhetőbbé tegye a főváros forgalmas köztereit, ezért rendszeresen kezdeményez a mindennapi alapfeladatok ellátásán felüli akciókat. Ezúttal a IV. kerület fontos közösségi közlekedési csomópontján, Újpest-központ és környékén szervezett közös akciót.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divízió, valamint a BKV munkatársai október 5-én, szerda éjszaka, majd október 6-án, csütörtök reggel kézi és gépi erővel megtisztították az Újpest-központnál lévő busz- és villamosmegállókat, illetve a metróhoz vezető aluljárót.

Köztisztasági akció.

Jelentős szerep jutott az akcióban a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak, amely a Készenléti Rendőrség támogatásával a főváros több forgalmas közterületén állandó rendőri jelenlétet biztosít. A rendőrökhöz bármilyen bűncselekmény vagy szabálysértés észlelése esetén fordulni lehet. Az összehangolt akcióból kivette a részét a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, és a kezdeményezést segítették a IV. kerület közterület-felügyelői, valamint a Menhely Alapítvány munkatársai is.

Köztisztasági akció.

Az Újpest-központnál tartott akcióban részt vett:

a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divízió,

a Budapesti Közművek FŐKERT Kertészeti Divízió,

a BRFK IV. Kerületi Rendőrkapitányság,

a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság,

az Újpesti Önkormányzati Rendészet,

a Menhely Alapítvány,

a BKV Zrt., valamint

a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.

 

Közös érdekünk Budapest tisztán tartása

Köztisztasági akció.

A fővárosi közterek tisztaságát és biztonságát célzó kampányban a BKK eddig összesen 19 helyszínen szervezett köztisztasági akciót. A kezdeményezés keretében az együttműködő felek a Boráros teret, a Déli pályaudvart, az Örs vezér terét, a Batthyány teret és Kelenföld vasútállomás környékét már kétszer megtisztították.

A BKK fontosnak tartja, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, illetve állami és civil szervezetekkel együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. Ezért az FKF, a FŐKERT, a BRFK és a FÖRI közreműködésével tervezi további forgalmas közterek megtisztítását és a közbiztonság növelését. A „Tiszta és biztonságos Budapestért” kampányban októberben a Lehel tér (október 13.) és a Göncz Árpád városközpont (október 20.), novemberben pedig a Corvin-negyed (november 10.) kerülhet sorra.

Köztisztasági akció.

Budapest tisztán tartása többszereplős feladat, amiből a főváros vállalatai és az egyes kerületi önkormányzatok mellett az ingatlantulajdonosoknak, valamint a lakosságnak is ki kell vennie a részét. A főváros közbiztonságának és köztisztaságának fenntartása közös érdekünk; a lakosok, illetve az ott közlekedők együttműködése és odafigyelése egyaránt fontos.