Három hétvégén pótlóbusszal lehet utazni a 69-es villamos helyett

Budapest, 2022. október 27. Több helyen is felújítják a vágányokat és korszerűsítik a megállóhelyeket a 69-es villamos vonalán, ezért három őszi hétvégén, október 29-én és 30-án, november 5-én és 6-án, valamint november 12-én és 13-án a villamos teljes vonalán, a Mexikói út és az Erdőkerülő utca között a 69-es pótlóbusszal lehet utazni.

69-es villamos.

A felújítás során az Erzsébet királyné útján és a Kolozsvár utcában több helyen is karbantartják, illetve felújítják a vágányokat, valamint a Zsókavár utcai megállókat is korszerűsítik.

A pótlóbuszok a villamos megállóiban, illetve a megállóhelyek közelében levő buszmegállókban állnak meg.

A 69-es villamospótló busz mellett a BKK további alternatív utazási lehetőségeket is ajánl a térségből:

  • Újpalotáról a belváros felé a 7-es, a 7E, a 8E és a 133E autóbuszokkal is lehet utazni;
  • a Bánkút utca térségéből a Bosnyák tér a 124-es, az Örs vezér tere a 231-es busszal is elérhető;
  • az Öv utca környékéről a 124-es és a 125-ös buszokkal érhető el a Bosnyák tér.

Az említett hétvégéken az 5-ös és a 973-as autóbuszokra a Nagy Lajos király útja / Czobor utca megállóhelyen a belváros felé; a Miskolci utca és az Öv utca megállóhelyen pedig mindkét irányban a megszokottól eltérő helyen, a közúton kialakított megállóban lehet felszállni.

Az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.