Változik a 281-es busz útvonala szeptember 26-tól

Budapest, 2022. szeptember 23.  A Nagyvárad tér térségének jobb kiszolgálása érdekében szeptember 26-tól, hétfőtől módosul a 281-es autóbusz útvonala. A járat a József Attila-lakótelep felé a Haller utca helyett a Vágóhíd utcán közlekedik.

Az autóbusz az új útvonalon a Mester utcában a Vágóhíd utcánál is megáll, valamint érinti a Vágóhíd utcában a Fehér Holló utcánál újonnan létesített megállót.  A járat a továbbiakban a Haller utcában a Balázs Béla utcánál nem áll meg, a Nagyvárad téren pedig a jelenlegitől eltérő helyen, a Vágóhíd utcában lehet felszállni a buszra.  A változás a Ferencvárosi Önkormányzattal történt egyeztetések után valósul meg.

Az utazási igények miatt a BKK bővíti a járat üzemidejét: szeptember 26-tól a reggeli időszakban az eddiginél korábban indul a 281-es busz a Ferencvárosi rendelőintézettől az Üllői út felé, a nap további részében változatlan menetrend szerint közlekedik.

Az utazás megtervezéséhez is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, sőt akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikációban.