Tiszta lett a Móricz Zsigmond körtér

Budapest, 2022. szeptember 22. – A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazhassanak és nagyobb biztonságban érezzék magukat. A társaság 2021-ben kezdeményezett közös köztisztasági és közrendvédelmi akciója ez alkalommal a XI. kerületi Móricz Zsigmond körtér és környékére irányult. Legközelebb, október 6-án Újpest-központ kerül sorra.

Móricz Zsigmond körtér, köztisztasági akció.

A BKK elkötelezett amellett, hogy partnereivel szoros együttműködésben élhetőbbé tegye a főváros forgalmas köztereit, ezért rendszeresen kezdeményez a mindennapi alapfeladatok ellátásán felüli akciókat. Ezúttal Újbuda fontos közösségi közlekedési csomópontján, a Móricz Zsigmond körtér és környékén szervezett közös akciót.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divízió, valamint a BKV munkatársai szeptember 21-én, szerda éjszaka, majd szeptember 22-én, csütörtök reggel kézi és gépi erővel megtisztították a Móricz Zsigmond körtéri busz- és villamosmegállókat, valamint a metróaluljárót.

Móricz Zsigmond körtér, köztisztasági akció.

Jelentős szerep jutott az akcióban a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak, amely a Készenléti Rendőrség támogatásával a főváros több forgalmas közterületén állandó rendőri jelenlétet biztosít. A Móricz Zsigmond körtér és környékét visszatérően ellenőrzik a rendőrök, akikhez bármilyen bűncselekmény vagy szabálysértés észlelése esetén fordulni lehet.

Az összehangolt akcióból kivette a részét a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, ahogyan a kezdeményezést segítették Újbuda közterület-felügyelői, valamint a Menhely Alapítvány és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai is.

Móricz Zsigmond körtér, köztisztasági akció.

„A BKV a budapesti közösségi közlekedés legnagyobb szolgáltatójaként több mint kétezer járművet üzemeltet. Az üzemeltetés részeként kötelességünk és feladatunk a járművek takarítása is, hiszen a kifogástalan üzembiztonság mellett a tisztaság is a magas szintű szolgáltatás része, az utazási komfort fontos eleme. Tudjuk, hogy az utazási élmény nem a járműre felszállva kezdődik, így természetes számunkra, hogy a BKK köztisztasági akcióihoz csatlakozva részt veszünk a megállók, a végállomások és azok környezetének takarításában” – mondta el dr. Tóth Péter, a BKV Zrt. üzemeltetési főosztályvezetője.

 

A Móricz Zsigmond körtérnél tartott akcióban részt vett:

a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divízió,

a Budapesti Közművek FŐKERT Kertészeti Divízió,

a BRFK XI. Kerületi Rendőrkapitányság,

a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság,

az Újbuda Közterület-felügyelet,

a Menhely Alapítvány,

a Magyar Máltai Szeretetszolgálat,

a BKV Zrt., valamint

a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.

 

Közös érdekünk Budapest tisztán tartása

A fővárosi közterek tisztaságát és biztonságát célzó kampányban a BKK eddig összesen 18 helyszínen szervezett köztisztasági akciót. A kezdeményezés keretében az együttműködő felek a Boráros teret, a Déli pályaudvart, az Örs vezér terét, a Batthyány teret és Kelenföld vasútállomás környékét is már kétszer megtisztították.

A BKK fontosnak tartja, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, illetve állami és civil szervezetekkel együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. Ezért az FKF, a FŐKERT, a BRFK és a FÖRI közreműködésével tervezi további forgalmas közterek megtisztítását és a közbiztonság növelését. A „Tiszta és biztonságos Budapestért” kampányban októberben Újpest-központ (október 6.), a Lehel tér (október 13.) és a Göncz Árpád városközpont (október 20.) kerülhet sorra.

Budapest tisztán tartása többszereplős feladat, amiből a főváros vállalatai és az egyes kerületi önkormányzatok mellett az ingatlantulajdonosoknak, valamint a lakosságnak is ki kell vennie a részét. A főváros közbiztonságának és köztisztaságának fenntartása közös érdekünk; a lakosok, illetve az ott közlekedők együttműködése és odafigyelése egyaránt fontos.