Közlekedési változások az Autómentes Hétvége miatt

Budapest, 2022. szeptember 15. – Az Európai Mobilitási Hét programjaihoz kapcsolódó Autómentes Hétvége miatt szeptember 17-én, szombat hajnaltól szeptember 18-án, vasárnap estig lezárják a Szabadság hidat és a Vámház körutat a Fővám tér és a Lónyay utca között. A korlátozás a közösségi közlekedést is érinti.

Szabadság híd

A rendezvény idején a IX. kerület belső területére, a Vámház körút – Üllői út – Bakáts utca – Közraktár utca – Pipa utca által határolt területre nem lehet behajtani, valamint ezen a hétvégén is megnyitják a gyalogosok előtt a Pesti alsó rakpartot.

 

Közösségi közlekedési változások

Szeptember 17-én és 18-án, szombaton és vasárnap nem közlekedik a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos, ezek helyett a meghosszabbított útvonalon közlekedő 56A és 61-es villamosokkal lehet utazni az alábbi rend szerint:

  • az 56A villamos Kelenföld vasútállomás és Hűvösvölgy között jár;
  • a 61-es villamos a Városház tér és Hűvösvölgy között jár.

A Szabadság hídon áthaladó járatok helyett az M4-es metrót, valamint a változatlan útvonalon és menetrend szerint közlekedő 7-es és 133E autóbuszokat lehet igénybe venni. A kiskörúti villamosok helyett az ott közlekedő M3-as pótlóbusszal, a 9-es autóbusszal és a 72M trolibusszal is lehet utazni.

Szeptember 17-én és 18-án a 83-as trolibusz módosított útvonalon, a Közraktár utca helyett a Lónyay utcán jár, a 15-ös és a 115-ös busz pedig a Boráros tér felé a Kiskörúton közlekedik.

Az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.