Hétfőtől változik a közúti forgalmi rend a Határ úti metróállomásnál

Budapest, 2022. szeptember 16. – Újabb szakaszába lép a Határ út metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró felújítása a BKK beruházásában. Szeptember 19-étől, hétfőtől a kivitelező szakemberei elkezdik kialakítani az Üllői úti ideiglenes gyalogátkelőt, amelyen keresztül október második felétől megközelíthető a metróhoz vezető aluljáró bejárata, valamint a buszvégállomás. A munkák közúti forgalmi változással járnak.

Határ úti aluljáró.

A Határ úti aluljáró korszerűsítéséhez kapcsolódva a BKK átépíti az 50-es villamos végállomásánál lévő lépcsőt, ezért az arra közlekedők előreláthatólag október második felétől nem használhatják. A munkák idején a metróállomáshoz vezető gyalogos-aluljáró, valamint a buszvégállomás megközelítését ideiglenes gyalogátkelőhely segíti, amelyet a kivitelező szakemberei az Üllői úton alakítanak ki.

A zebra kialakítása az Üllői úton szeptember 19-én, hétfőn kezdődik, ezen a szakaszon sebességkorlátozásra és a változatlan számú forgalmi sávok elhúzására kell számítani. Az ideglenes gyalogátkelőhelyet előreláthatólag október második felében adják át; addig a kivitelező elvégzi a szükséges bontási munkákat, a közműkiváltásokat és a térrendezést. A forgalmi változásokról az ideiglenes gyalogátkelőhely átadása után a BKK részletesen tájékoztatja az érintetteket.

Határ úti aluljáró.

Mindeközben a Határ út metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró felújítása ütemezetten halad:

a kivitelező szakemberei végeztek a bontási munkákkal az utasforgalmi üzemi tér egy részében;

jelenleg az üzemi helyiségek falazását végzik, valamint

folyamatban van az 50-es villamos végállomásánál a lift építése.

 

A korszerűsítésnek köszönhetően az aluljáró akadálymentes lesz.

 

Esélyteremtő Budapest: akadálymentes aluljárókat az M3-as metró vonalára!

Határ úti aluljáró.

Az M3-as metró akadálymentesítésének részeként a Határ út metróállomás gyalogos-aluljárójának korszerűsítésével biztosítani lehet a kényelmesebb és biztonságosabb utazást a fővárosban közlekedőknek. A megújulásnak köszönhetően a babakocsival, illetve a nagyobb csomaggal közlekedők, valamint a mozgásukban korlátozott ügyfelek is könnyebben elérhetik az állomást. A Határ úton felvonók épülnek a felszín és az aluljárószint között, hogy a peronok akadálymentesen elérhetők legyenek.