Változás a kőbányai villamosok közlekedésében augusztus 13-tól 16-ig

Budapest, 2022. augusztus 11. Augusztus 13-tól, szombattól augusztus 16-ig, keddig a villamospálya karbantartása miatt módosított rend szerint jár a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor úton közlekedő 3-as, 28-as, 28A, 62-es és 62A, továbbá a 37-es és a 37A villamos. Az Örs vezér tere és Kőbánya alsó vasútállomás között a villamosközlekedés ideiglenesen szünetel, ezen a szakaszon a 3-as villamospótló autóbusszal lehet utazni. A villamosok a lezárt vonalszakaszt nem érintve két szakaszon vagy rövidített útvonalon közlekednek. Aki a Blaha Lujza tér felől Kőbánya központján túlra, a Maglódi út térsége felé utazik, annak a 37-es és 37B villamos igénybevételét javasolja a BKK.

 

A villamosközlekedés augusztus 13-a, szombat és 16-a, kedd között az alábbiak szerint változik:

  • A 3-as villamos két szakaszon, a Gubacsi út / Határ út felől Kőbánya alsó vasútállomásig (Mázsa tér), az Örs vezér tere felől pedig a Mexikói útit közlekedik. A kimaradó szakaszon a 3-as villamospótló busszal lehet utazni.
  • A 28-as és a 28A villamos összevonva 28-as jelzéssel, a Blaha Lujza tér és a Mázsa utca között rövidített útvonalon közlekedik. A Mázsa utca és az Élessarok között a 3-as villamospótló busszal, Élessaroktól tovább pedig a 37-es és a 37B villamossal lehet utazni.
  • A 37-es és a 37A villamos összevonva 37-es jelzéssel, a Blaha Lujza tér – Új köztemető (Kozma utca) között közlekedik, megnövelt üzemidővel, Élessarok és az Új köztemető (Kozma utca) között a 28A villamost is pótolva.
  • 37B jelzéssel Blaha Lujza tér és az Izraelita temető között közlekednek villamosok, Élessarok és az Izraelita temető között a 28-as villamost pótolva.
  • A 62-es villamos ideiglenesen nem jár, a 62A villamos pedig rövidített útvonalon, Rákospalota, MÁV-telep és az Örs vezér tere között közlekedik. Örs vezér tere és Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) között a 3-as villamospótló busszal lehet utazni.

A 3-as pótlóbuszról a 28-as villamosra a Mázsa utcai megállóhelyen, a 3-as villamosra a Kocsis Sándor Sportközpont megállóhelyen célszerű átszállni.

A 28-as villamosról a Mázsa utcánál, a 3-as villamosról Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) megállóhelyeken célszerű átszállni a 3-as pótlóbuszra.

A pályakarbantartáshoz és a villamospótláshoz kapcsolódóan augusztus 13-án és 14-én, szombaton és vasárnap néhány buszjárat megállási rendje is változik:

  • A 85-ös autóbusz az Élessaroknál a villamos megállóhely helyett mindkét irányban a közúti autóbusz-megállóhelyen áll meg.
  • A 162-es, a 162A, a 262-es és a 909-es autóbusz az Élessaroknál és az Ónodi utcánál Kőbánya alsó vasútállomás felé a villamos-megállóhely helyett a közúti autóbusz-megállóhelyeken áll meg.
  • A 185-ös autóbusz az Ónodi utcánál Kőbánya alsó vasútállomás felé a villamos-megállóhely helyett a közúti autóbusz-megállóhelyen áll meg.

Az utazások megtervezéséhez is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.