Változás a 12-es és a 14-es villamosok közlekedésében

Budapest, 2022. augusztus 12. – Augusztus 17-e, szerda és 31-e, szerda között a 12-es villamos nem közlekedik, a 14-es villamos pedig csak a Lehel tér és Angyalföld vasútállomás között jár, mert több helyen felújítják az útátjárókat, illetve a villamosvágányokat. A kimaradó szakaszon a 12-es és a 14-es pótlóbusszal lehet utazni.

 

A 12-es pótlóbusz a Gyöngyösi utca és Rákospalota, Kossuth utca, a 14-es pótlóbusz a Gyöngyösi utca és Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak között jár.

A villamosokról a pótlóbuszokra, illetve a pótlóbuszokról a villamosokra a BKK Angyalföld vasútállomásnál javasolja az átszállást.

Káposztásmegyer felől a belváros felé alternatív utazási lehetőséget biztosít a 20E és a 30-as autóbusz, valamint a hétköznapokon a 122-es busszal is elérhető M3-as metró. A IV. kerület és Angyalföld központi része között továbbra is átszállás nélküli kapcsolatot biztosít a Reitter Ferenc utcán végighaladó és ott mindenütt megálló 30-as, 30A és 230-as busz, illetve a 20E gyorsjárat.

Az utazások megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.