Közlekedés az M3-as metró vonalán augusztus 22-től, hétfőtől

Budapest, 2022. augusztus 19. – A nyárra tervezett felújítási munkák befejeztével augusztus közepétől, hétfőtől újra jár az M3-as metró a déli szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között. A Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között továbbra is metrópótló busszal lehet utazni, a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között ismét jár a metró. A szerelvények a Nagyvárad téren nem állnak meg, a tér környéke az M30-as állomáspótló busszal, illetve alternatív járatokkal közelíthető meg. Az M3-as metró napi szintű közlekedéséről a BKK oldalán lehet tájékozódni.

Augusztus 22-től, hétfőtől az alábbiak szerint jár az M3-as metró:

  • Hétköznap napközben ismét két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró, de a Nagyvárad téren nem áll meg. A Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as metrópótló autóbusszal lehet utazni, emellett a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A pótlóbusz is közlekedik.
  • A Nagyvárad tér környéke hétköznap napközben a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal, valamint a belváros, illetve a Keleti pályaudvar felől a minden nap közlekedő 2M és 24-es villamossal, a Semmelweis Klinikák felől gyalog, vagy MOL Bubival közelíthető meg.
  • Hétköznap esténként és hétvégén a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.
  • Továbbra is közlekednek az észak-pesti és dél-pesti térségből a metrót elkerülő, alternatív eljutást biztosító járatok.

Figyelem! Augusztus 20-án és 21-én, szombaton és vasárnap az M3-as metró egész nap Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár, de a Nagyvárad téren nem áll meg, a kimaradó szakaszon pótlóbusszal lehet utazni.

Az M3-as metró napi szintű közlekedéséről a BKK oldalán lehet tájékozódni.

A Budapesti Közlekedési Központ mind a közösségi közlekedést, mind az egyéni közlekedést használóktól kéri, hogy a következő hetekben ne megszokás szerint közlekedjenek a fővárosban, mert számos változásra kell készülni a metrópótlás miatt. Az utazások megtervezéséhez is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, sőt, jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikációban.

Az M3-as metró felújításáról további információk a BKK oldalán olvashatók.