Fő a biztonság! – A 148-as busz vonalát ellenőrizték a rendőrök

Budapest, 2022. augusztus 31. – A 148-as autóbusz vonalán folytatódott a Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködése keretében tartott rendszeres ellenőrzés.

BKK-BRFK közös ellenőrzés.

(A fotó illusztráció, egy korábbi ellenőrzéskor készült)

 

A Budapesti Közlekedési Központ a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai partnerség​keretében rendszeres ellenőrzéseket tart a közösségi közlekedési eszközökön az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2022. augusztus 26-án ellenőrizték a 148-as buszt, a megállóhelyeket és azok környékét.

Az akció során a rendőrök a buszon jogsértést nem tapasztaltak, a megállókban és azok környékén közterületen való alkoholfogyasztás miatt hat esetben szabálysértési feljelentést tettek, négy fővel szemben pedig figyelmeztetést alkalmaztak.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A járatokat, megállóhelyeket és azok környékét ezután is rendszeresen ellenőrzik a rendőrök.