Augusztus közepétől újra jár az M3-as metró Dél-Pest és a belváros között

Budapest, 2022. augusztus 5. Az M3-as metró vonalán nyárra tervezett felújítási munkák befejeztével augusztus 15-től újra jár a metró a déli szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között. A Kálvin tértől továbbra is metrópótló busszal lehet utazni. A metró a Nagyvárad téren nem áll meg, a tér környéke az M30-as állomáspótló busszal, illetve alternatív járatokkal közelíthető meg. Ezt megelőzőleg, illetve ezzel egyidejűleg – augusztus 13-16. között – 4 napon át pótlóbusz jár az M3-as metró helyett az újpesti szakaszon is.

 

A legfontosabb változások az M3-as metró és a pótlóbuszok közlekedésében augusztus közepétől:

  • augusztus 15-től újra közlekedik az M3-as metró a déli szakaszon, Kálvin tér és Kőbánya-Kispest között, de a Nagyvárad téren nem állnak meg a szerelvények. A Kálvin tértől Újpest felé pótlóbusszal lehet utazni.
  • A Nagyvárad tér környéke a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal, illetve a belváros, illetve a Keleti pályaudvar felől a 2M és 24-es villamossal, a Semmelweis Klinikák felől gyalog, vagy MOL Bubival közelíthető meg.
  • Augusztus 13. és 16. között – 4 napon át – pótlóbusz jár az M3-as metró helyett az északi, újpesti szakaszon is.

 

Közlekedés az M3-as metró vonalán augusztus 13-16 között

Figyelem! Augusztus 13-tól 16-ig a metró nem közlekedik az északi szakaszon, ezért a pótlóbuszok Újpest-központig járnak:

  • Augusztus 13-án és 14-én, szombaton és vasárnap nem jár a metró a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között az M3-as metrópótló busszal lehet utazni.
  • Augusztus 15-én és 16-án, hétfőn és kedden a szerelvények egész nap Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között járnak, de a Nagyvárad téren nem állnak meg. A Kálvin tér és Újpest-központ között az M3-as metrópótló busz közlekedik, a Nagyvárad tér az M30-as állomáspótló busszal, valamint alternatív járatokkal érhető el.

 

Közlekedés az M3-as metró vonalán augusztus 17-től

Augusztus 17-től az az alábbiak szerint jár az M3-as metró:

  • Hétköznap napközben ismét két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. A Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as, a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A metrópótló autóbusszal is lehet utazni.
  • Hétköznap esténként és hétvégén a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.
  • A Nagyvárad téren – az állomás átépítése miatt – a Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között közlekedő szerelvények nem állnak meg. A tér környéke a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal, illetve a belváros, illetve a Keleti pályaudvar felől a 2M és 24-es villamossal, a Semmelweis Klinikák felől gyalog, vagy MOL Bubival közelíthető meg.
  • Továbbra is közlekednek az észak-pesti és dél-pesti térségből a metrót elkerülő, alternatív eljutást biztosító járatok.

Figyelem! Az augusztus 20-ai, ünnepi hétvégén a metró a hétköznapi rend szerint, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár, a Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között pótlóbusszal lehet utazni. A Nagyvárad téren nem áll meg a metró.

A Budapesti Közlekedési Központ mind a közösségi közlekedést, mind az egyéni közlekedést használóktól kéri, hogy a következő hetekben ne megszokás szerint közlekedjenek a fővárosban, mert számos változásra kell készülni a metrópótlás miatt. Az utazások megtervezéséhez is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.

Az M3-as metró felújítása 2017. őszén a vonal északi szakaszán kezdődött. A rekonstrukció során teljesen megújul Magyarország legforgalmasabb vasútvonalának infrastruktúrája, az állomások pedig akadálymentessé és korszerűbbé válnak. Az M3-as metró felújítása 2023. tavaszára fejeződik be, kicsivel több mint fél év múlva újra a teljes vonalon járnak a szerelvények az ország legforgalmasabb vasútvonalán. Az M3-as metró felújításáról további információk a BKK oldalán olvashatók.