A Széchenyi rakpart északi részén is befejeződött az ivóvízvezeték-felújítás

Budapest, 2022. augusztus 16. – Tavaly nyáron kezdődött a város egyik elöregedett, és ezért üzemeltetési szempontból kockázatossá váló ivóvíz-főnyomócsövének cseréje a pesti Duna-parton. A Fővárosi Vízművek szakemberei befejezték a Margit híd és a Markó utca közötti, illetve az Erzsébet híd északi oldalánál lévő rámpánál a munkákat, az érintett útszakaszt augusztus 18-án, csütörtökön visszaadják a forgalomnak.

Széchenyi rakpart.

Véget értek a munkák a Margit hídtól délre, a Széchenyi rakparton, ezzel újabb üteme zárult le a Duna-parti projektnek, amelynek célja a város egyik elöregedett ivóvíz-főnyomócsövének cseréje. Az április 25-én kezdődött rekonstrukció miatt le kellett zárni a gépjárműforgalom elől a Balaton utca és a Markó utca közötti (az Olimpia park előtti) útszakaszt.

A csőcserét követő helyreállítási munkák sikeres befejezésének köszönhetően augusztus 18-án, csütörtökön ismét birtokba vehetik az autóval közlekedők az érintett rakpartszakaszt. A BKK ugyanakkor fokozott figyelmet kér az arra közlekedőktől, mert az augusztus 20-i ünnepség és tűzijáték miatt a pesti alsó rakparton megváltozik a forgalmi rend, forgalomkorlátozásokra kell számítani.

 

Élhetőbbé tesszük Budapestet: folyamatosan fejlődik az alsó rakpart

A Margit híd és az Erzsébet híd között húzódó, 1200 milliméter átmérőjű főnyomóvezeték cseréjét a Fővárosi Vízművek saját forrásból végzi el. A Garibaldi utca és a Lánchíd, valamint a Jane Haining rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszán már tavasszal befejeződtek a munkák, a következő ütemben – az Erzsébet hídi csomópontnál – várhatóan az augusztus 20-i ünnepség után kezdik el a csőcserét.

A Fővárosi Vízművek szakemberei úgy szervezték a munkákat, hogy sokkal rövidebb ideig tartson a Budapesten élők és közlekedők számára kényelmetlenséggel járó lezárások ideje. Ezért a régóta esedékes ivóvízfőnyomócső-csere a Fővárosi Önkormányzat pesti alsó rakpartot érintő projektjeivel összehangoltan valósul meg.