Retró troli, retró busz és nosztalgiavillamos is jár a hétvégén

Budapest, 2022. július 15. – Ezen a hétvégén is útra kelnek az elmúlt évtizedek jellegzetes budapesti járművei: szombaton retró trolival és retró busszal is utazhatunk, de egész hétvégén jár az N19-es nosztalgiavillamos is. A nosztalgiavillamost nosztalgia vonal- vagy napijeggyel, a retró trolit és a retró buszt a BKK normál díjszabása szerint lehet igénybe venni.

Retró troli a 74-es troli vonalán

Ezen a hétvégén ismét visszatér a szovjet gyártmányú ZiU-9 troli a budapesti utcákra: július 16-án, szombaton R74-es jelzéssel a 74-es vonalon találkozhatnak az érdeklődők a BKV Zrt. által megőrzött és felújított több mint negyven éves járművel. A budapesti trolibusz-hálózaton a hetvenes évek közepétől üzemeltek a ZiU-9 típusú trolik, amelyek egészen 2012-ig szolgálták a fővárosi utasokat. Jellegzetes hangjuk és külsejük miatt évtizedeken keresztül a budapesti utcák meghatározó szereplőivé váltak.

Retró busz a Libegők Éjszakáján

Szombat éjszaka rendezik a Libegők Éjszakáját. A különleges rendezvényen a Zugligeti Libegővel is lehet utazni, valamint július 16-án 17:00-tól másnap hajnalig retró buszjárat közlekedik R158 jelzéssel a Széll Kálmán tér és Zugliget, Libegő végállomások között. A járatra csak a végállomásokon lehet felszállni.

Nosztalgiavillamos egész hétvégén

Július 16-án és 17-én, szombaton és vasárnap is jár az N19-es nosztalgiavillamos a Deák Ferenc tér – Szent Gellért tér – Katinyi Mártírok parkja (Óbuda) útvonalon. Szombaton a 611-es pályaszámú barna, még a BKVT-s időkre emlékeztető villamos, vasárnap pedig a 2624-es pályaszámú „G” típusú villamos közlekedik a vonalon. Utóbbit több mint százéves múltja alatt többször átalakították, a nyolcvanas években pedig Hollandiába került, ahonnan húsz évvel később, 2004-ben tért vissza Budapestre. A villamos külső és belső kialakítása a hetvenes évek világát idézi.

A nosztalgiavillamosokat nosztalgia vonal- vagy napijeggyel, a retró buszt a BKK normál díjszabása szerint lehet igénybe venni. A nosztalgia vonal- és napijegyek akár elővételben is megvásárolhatók a BKK értékesítő pontjain, de elérhetők a nosztalgiajáratok személyzeténél is. A járatok menetrendjei a BKK oldalán és a BudapestGO alkalmazásban érhetők el.