Közlekedési változások július 23-án a Budapest Pride miatt

Budapest, 2022. július 20. Július 23-án, szombat délután rendezik meg a Budapest Pride rendezvényt. A felvonulás a Dráva utca és a Népfürdő utca kereszteződésétől indul, majd az alsó rakparton haladva a Garibaldi utcán át éri el a Szabadság teret. A rendezvény útvonalát lezárják a közúti forgalom elől.

 

Közúti közlekedési változások

Július 23-án, szombaton 13:00-tól lezárják a Népfürdő utca és a Dráva utca kereszteződését, a Carl Lutz rakpartot, az id. Antall József rakpartot, a Garibaldi utcát, a Nádor utcát a Garibaldi utca és a Zoltán utca között, valamint a Zoltán utcát. Várhatóan 15:00 és 16:30 között lezárják a Margit hídon a szélső sávokat.

 

Közösségi közlekedési változások

Július 23-án, szombaton 15:30-tól várhatóan 17:30-ig:

  • A 15-ös és a 115-ös busz a Boráros tér felé nem érinti a Széchenyi utca, a Zrínyi utca és a Dorottya utca (Vörösmarty tér) megállókat, a buszok a Bajcsy-Zsilinszky úton közlekednek.
  • A 2-es és a 2M villamos a Közvágóhídtól, illetve a Keleti pályaudvartól csak az Eötvös térig visz utasokat.

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.