Felújítás miatt buszok járnak az 50-es villamos helyett augusztus végéig

Budapest, 2022. július 14. – Az 50-es villamos helyett július 16-tól, szombattól augusztus 31-ig, szerdáig pótlóbusszal lehet utazni, mert felújítják a vágányokat és az áramellátási rendszert. A munkákra azért van szükség, hogy a jövőben ezen a vonalon is tudjanak közlekedni a korszerű alacsonypadlós CAF villamosok.

 

A villamosok helyett két pótlóbuszjárat közlekedik: minden nap jár az 50-es villamospótló busz a Határ út M és Pestszentlőrinc, Béke tér között, munkanapokon pedig az 50A villamospótlóbusszal is lehet utazni a Határ út M és Szarvas csárda tér között.

Forgalmi változás az 50-es villamos vonalán. 2022. július 16-ától augusztus végéig a teljes vonalon pótlóbuszok járnak.

A Szarvas csárda tér környékéről a 182-es, a 182A, a 184-es, a 193E, a 282E és a 284E autóbuszokkal is elérhető az M3-as metró.

Az 50-es villamos vonalán zajló munkák azért szükségesek, hogy a jövőben itt is tudjanak közlekedni a korszerű CAF villamosok. Az elmúlt időszakban már több helyen átépültek a megállók, azonban a modern villamosok forgalomba állásához a vonal infrastruktúráját is érintő fejlesztések szükségesek. A CAF villamosok a jobb menetdinamikai tulajdonságok, valamint a légkondicionáló berendezés miatt a jelenleginél magasabb áramfelvételt igényelnek, emiatt meg kell erősíteni a tápkábelhálózatot, valamint több helyen cserélni kell a felsővezeték tartóoszlopait. A vágányhálózat fontos elemei szintén megújulnak a vonalon: idén nyáron új kitérőket építenek be a két végállomáson, illetve a Szarvas csárda téren. A fejlesztésnek, valamint a korszerű villamosok forgalomba állásának köszönhetően jelentősen javulhat az utasok komfortérzete a jövőben.

Az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.