A főváros és a BKK vízosztással segít a hőséget elviselni

Budapest, 2022. július 20. – A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ a forró nyári napokon is igyekszik elviselhetővé tenni a rekkenő hőséget a járókelők számára. A BKK munkatársai Budapest három forgalmas csomópontján szerdán és csütörtökön ismét vizet osztanak az arra járóknak. 

A Budapesti Közlekedési Központ a pár héttel ezelőtti akcióhoz hasonlóan ismét igyekszik a fővárosban közlekedők utazását a hőség beköszöntével is minél komfortosabbá tenni. Az Országos Meteorológiai Szolgálat nyolc megyére – köztük Pest megyére – adott ki másodfokú figyelmeztetést, csütörtökön az előrejelzések alapján akár 37 fok is lehet, ezért a BKK munkatársai több ezer palackozott ivóvizet osztanak ki a legforgalmasabb budapesti csomópontokon.

A vízosztást – a készlet erejéig – ezúttal is három helyszínen végzik: a Deák Ferenc téren, a Széll Kálmán téren és a Keleti pályaudvarnál július 20-án, szerdán és július 21-én, csütörtökön 11 és 13 óra között.

A BKK a vízosztás mellett további intézkedéseket hozott az időjárási nehézségek elviselése érdekében: a társaság az ügyfélközpontjait is megnyitotta azok előtt, akik nehezen viselik a rekkenő hőséget. Ennek megfelelően – nyitvatartási időben – bárki bemehet a központokba, ahol a kihelyezett ballonokból hűsítheti magát.

 

A BudapestGO is segít a hőség enyhítésében

A már több mint 1 millió felhasználóval rendelkező BudapestGO is hasznos segítséget nyújt a forró napokon a felfrissülni vágyóknak: az alkalmazás feltünteti a fővárosban található ivókutakat. Az applikációban a tervezés menüponton belül a szűrő fül segítségével lehet bepipálni ezt a lehetőséget.

A BKK mindenkitől azt kéri, hogy az utazása közben vigyen magával vizet. A társaság emellett fokozott klímaellenőrzést rendelt el a járatokon, valamint nyomatékosan felhívja a járművezetők figyelmét a klímaberendezés használatára.