Vízosztással segítik a budapestieket a főváros és a BKK munkatársai

Budapest, 2022. június 29. – A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ közösen teszi elviselhetőbbé a tikkasztó hőséget az ügyfelei számára: a főváros három forgalmas csomópontján a BKK munkatársai június 30-án, csütörtökön és július 1-én, pénteken 11 és 15 óra között vizet osztanak a Budapesten közlekedőknek.

A héten tapasztalható kánikula miatt hétfőn 8 órakor életbe lépett és előreláthatólag csütörtök 20 óráig tart a „vörös kód”, ami kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását.

A BKK is igyekszik ügyfelei számára elviselhetőbbé tenni az utazást, és a napok óta tartó hőség enyhítésére a munkatársak 2700 darab palackozott ivóvizet osztanak ki a legforgalmasabb budapesti csomópontokon.

A vízosztást – a vízkészlet erejéig – három helyszínen végzik: a Deák Ferenc téren, a Széll Kálmán téren és a Keleti pályaudvarnál június 30-án, csütörtökön és július 1-én, pénteken 11 és 15 óra között.

A BKK a vízosztás mellett további intézkedéseket hozott az időjárási nehézségek elviselése érdekében: a társaság az ügyfélközpontjait is megnyitotta azok előtt, akik nehezen viselik a rekkenő hőséget. Ennek megfelelően – nyitva tartási időben – bárki bemehet a központokba, ahol a kihelyezett ballonokból hűsítheti magát.

A már több mint 1 millió felhasználóval rendelkező BudapestGO is hasznos segítséget nyújt a forró napokon a felfrissülni vágyóknak, ezért az alkalmazás feltünteti a fővárosban található ivókutakat. Az applikációban a tervezés menüponton belül a szűrő fül segítségével lehet bepipálni ezt a lehetőséget.

A BKK mindenkitől azt kéri, hogy az utazás megkezdése előtt gondoskodjon arról, hogy legyen nála víz.  A társaság emellett fokozott klímaellenőrzést rendelt el a járatokon, valamint nyomatékosan felhívja a járművezetők figyelmét a klímaberendezés használatára.