Változik a villamosok közlekedése a Népszínház utcában

Budapest, 2022. június 29. A Népszínház utcai villamosvágányok karbantartása miatt július 2-tól, szombattól július 10-én vasárnapig az ott közlekedő 28-as, 28A és 62-es villamosok módosított útvonalon a Keleti pályaudvarig, a 37-es és a 37A villamosok pedig csak a Magdolna utcáig járnak. Az Orczy tér és a Blaha Lujza tér között a 28-as villamospótló autóbusszal lehet utazni.

A vágányzár ideje alatt:

  • a 28-as és a 28A villamosok módosított útvonalon, a Keleti pályaudvar M és az Izraelita temető, illetve Új köztemető (Kozma utca) között közlekednek,
  • a 37-es és a 37A villamosok rövidített útvonalon, a Magdolna utca és az Újköztemető (Kozma utca), illetve Sörgyár között járnak,
  • a 62-es villamos módosított útvonalon, a Keleti pályaudvar M és Rákospalota, MÁV-telep között közlekedik;
  • a Népszínház utcai villamosok helyett 28-as villamospótló buszjárat közlekedik a Blaha Lujza tér M (Népszínház utca) és az Orczy tér között.

A pótlóbuszról a villamosokra a Magdolna utca megállóhelyen, a 28-as és 62-es villamosokról a pótlóbuszra pedig az Orczy térnél lehet kényelmesen átszállni.

Kőbánya felől a belváros a 9-es busszal, illetve átszállással trolibuszokkal is megközelíthető. A Népszínház utca környékéről a 99-es és a 217E buszok biztosítanak alternatív eljutási lehetőséget.

Az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.