Ma még díjmentesen utazhatnak az egészségügyi, a szociális és rendvédelmi dolgozók a BKK-járatokon

Budapest, 2022. június 14. – A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megszüntetése után 2022. június 15-étől, szerdától már kizárólag érvényes jeggyel vagy bérlettel használhatják a BKK járatait a járvány elleni védekezésben résztvevő egészségügyi, szociális és rendvédelmi dolgozók.

Ma lejár a veszélyhelyzet ideje alatt a járvány elleni védekezésben részt vevő egészségügyi dolgozók, egészségügyi hallgatók, illetve egyes további személyek (szociális ágazatban dolgozók, közszolgálati tisztviselők, valamint rendvédelmi és honvédelmi hivatásos állomány tagjai) közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményéről szóló kormányrendelet. A díjmentes utazás a veszélyhelyzet megszűnését követő 14. napig vehető igénybe az ezzel kapcsolatos igazolás birtokában.

A járvány elleni védekezésben résztvevő egészségügyi, szociális és rendvédelmi dolgozók a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. naptól, 2022. június 15-étől, szerdától már kizárólag érvényes jeggyel vagy bérlettel használhatják a BKK járatait.