Karbantartás miatt változik a nagykörúti villamosok közlekedése két júliusi hétvégén

Budapest, 2022. június 29. Karbantartják a villamosvágányokat a Nagykörúton a Blaha Lujza tér térségében, ezért a 4-es és a 6-os villamosok július 1-jén, péntek 17:30-tól július 4-én, hétfő hajnalig, illetve július 9-én és 10-én, szombaton és vasárnap két szakaszon, a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között, illetve 4-6-os jelzéssel a Széll Kálmán tér és az Oktogon között járnak. A Boráros tér és a Nyugati pályaudvar között a 4-6-os pótlóbusszal lehet utazni, melyre a Mester utca / Ferenc körút megállónál, valamint a Nyugati pályaudvarnál lehet kényelmesen átszállni. Éjszakánként a 6-os villamos teljes vonalán pótlóbusszal utazhatnak.

 

Nappali közlekedés

A pótlóbusz a Nyugati pályaudvarnál a 923-as éjszakai busz megállójából indul, a Boráros téren pedig szintén a 923-as éjszakai busz megállójában, vagy a Soroksári úton, a 2-es villamos vágánya melletti peronon lehet a járatra felszállni. Az autóbuszok a Nagykörúton ahol lehet a villamosvágányon közlekednek és a villamosmegállókban állnak meg, kivétel ez alól a Corvin-negyed, a Blaha Lujza tér és az Oktogon megállók, ahol mindkét irányban a közút mellet kijelölt autóbusz-megállóhelyeken lehet felszállni.

A Corvin-negyed és a Nyugati pályaudvar között alternatív eljutást biztosít a rendkívül sűrűn közlekedő M3-as metrópótló, mellyel egyszerűen elérhető az M1-es földalatti, illetve az M2-es és az M4-es metró is.

Dél-Buda felől gyorsan elérhető a belváros az M4-es metróval, a 47-es és a 49-es villamosokkal, valamint a 7-es és a 133E buszokkal is.

Óbuda felől a Blaha Lujza tér környéke a 17-es, a 19-es és a 41-es villamosokkal a Batthyány térig utazva, majd onnan az M2-es metróval érhető el a legegyszerűbben.

 

Éjszakai közlekedés

A 6-os villamos ezeken a hétvégéken egész éjjel, vagyis július 1-ről 2-ra, péntekről szombatra, 2-ról 3-ra, szombatról vasárnapra, 3-ról 4-re, vasárnapról hétfőre, illetve 9-ről 10-re, szombatról vasárnapra virradó éjszaka nem jár, a vonal teljes hosszán a 6-os pótlóbuszokkal lehet utazni.

A villamospótló autóbuszok a közúton közlekednek, és a villamosperonok helyett a közút mellett kijelölt autóbusz-megállóhelyeken állnak meg. A pótlóbuszok a Széll Kálmán tér felé nem állnak meg a Margitszigetnél.

A 931-es autóbusz a fenti éjszakákon Pest felé a Margit híd, budai hídfőben a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban áll meg.

Az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.